Search

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον Τελικό της Δικώπου με Παγκόσμιο Ρεκόρ Μπούρμπου και Κυρίδου! Ο απολογισμός της 8ης ημέρας

Με μια τεράστια επιτυχία για την Ελληνική Κωπηλασία συνεχίστηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες την 8η ημέρα τους.

Ελληνικές Συμμετοχές

Στην Κωπηλασία και την Δίκωπο γυναικών η Χριστίνα Μπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου με ένα απίστευτο τελευταίο 500αρι ανέβηκαν από την 4η στην 1η θέση και πραγματοποιώντας Παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο λίγο αργότερα καταρίφθηκε πάλι, προκρίθηκαν πανηγυρικά στον Τελικό του αγωνίσματός τους.

Στο Τένις και στο μεικτό διπλό, Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους, παίρνοντας την πρόκριση για τα Προημιτελικά, κερδίζοντας με 2-0 σετ (6-3, 6-4) τους Καναδούς Οζέρ-Αλιασίμ και Νταμπρόφσκι. Αντίθετα στο μονό των ανδρών ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξ αιτίας ενός τραυματισμού, ηττήθηκε με 1-2 σετ (6-2, 6-7, 2-6) από τον Γάλλο Ουγκό Ουμπέρ και αποκλείστηκε.

Στον Τζούντο και στην κατηγορία των -70 κιλών γυναικών η Ελισάβετ Τελτσίδου απέκλεισε στον πρώτο γύρο την Κινέζα Σουν, στον δεύτερο την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλίδα Πινό, έχασε στα Προημιτελικά από την Ρωσίδα Ταϊμάζοβα και αποκλείστηκε στα Ρεπεσάζ από την Γερμανίδα Σκοσιμάρο.

Στην Ιστιοπλοΐα και στα RSX ανδρών ο Βύρωνας Κοκκαλάνης τερμάτισε 18ος στην έβδομη ιστιοδρομία, 19ος στην όγδοη και 6ος και στην έννατη και βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης. Στα RSX γυναικών η Κατερίνα Δίβαρη τερμάτισε 15η στην έβδομη διαδρομή, 18η στην όγδοη και 13η στην έννατη και βρίσκεται στην 19η θέση της κατάταξης. Στα Finn των ανδρών ο Ιωάννης Μιτάκης τερμάτισε 13ος στην τρίτη ιστιοδρομία και 6ος στην τέταρτη και βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας. Στα 470 των ανδρών οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής τερμάτισαν 5οι στην πρώτη ιστιοδρομία, 6οι στην δεύτερη και βρίσκονται στην 7η θέση της κατάταξης. Στα 470 των γυναικών οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη τερμάτισαν στην 14η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία, στην 8η στην δεύτερη και βρίσκονται στη 12η θέση της κατάταξης.

Τέλος στην Κολύμβηση και τα 200 μέτρα μικτής ατομικής των ανδρών ο Απόστολος Παπαστάμος τερμάτισε 4ος στην δεύτερη προκριματική σειρά και κατετάγη 35ος, ενώ ο Ανδρέας Βαζαίος τερμάτισε 7ος στην πέμπτη σειρά και κατετάγη 24ος και έτσι αμφότεροι αποκλείστηκαν.

Share it