Search

ΝΟ Αλεξ/πολης: Πρώτος σε συλλογή χρυσών μεταλλίων μεταξύ των περιφερειακών ομάδων της χώρας

Πρώτος αναδείχθηκε ο ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ στην κατάκτηση ΧΡΥΣΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ σε όλες τις κατηγορίες του πανελλήνιου πρωταθλήματος αναπτυξιακών κατηγοριών ανάμεσα στις περιφερειακές ομάδες της χώρας.

Στο δελτίο Τύπου του ο Σύλλογος αναφέρει:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020-2021 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ν.Ο.Α. ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Μία αγωνιστική χρονιά:

  • με σεβασμό στους αθλήτες-τριες μας που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις
  • με σεβασμό στην επιλογή των αγωνισμάτων των αθλητών με γνώμονα τις αγωνιστικές τους επιδόσεις και επιθυμίες τους και όχι την ανελέητη και ανώφελη προσπάθεια συγκομιδής βαθμών
  • με σεβασμό στις προσπάθειες των γονιών για την στήριξη των παιδιών τουςη οποία έφερε 9 μετάλλια (5 χρυσά + 2 ασημένια + 2 χάλκινα) στην κλασσική κολύμβηση και 8 μετάλλια (3 χρυσά + 4 ασημένια + 1 χάλκινο) στην Τεχνική από 24 συμμετέχοντες αθλητές-τριες στην κλασσική και από 6 αθλητές-τριες στην τεχνική.

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης είναι ο όμιλος με τα περισσότερα χρυσά μετάλλια ανάμεσα από όλες τις περιφερειακές ομάδες που συμμετείχαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών κλασσικής κολύμβησης.

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης κατέκτησε τα περισσότερα χρυσά μετάλλια από οποιαδήποτε άλλο σύλλογο της Περιφέρεια μας, από τα πανελλήνια πρωταθλήματα των αγωνιστικών κατηγοριών της κλασσικής κολύμβησης: σύνολο 5 και τα περισσότερα επίσης χρυσά μετάλλια στην Τεχνική Κολύμβηση: σύνολο 3.

Κατάλαβε την 4η θέση πανελλαδικά στην κατηγορία των Εφήβων, η οποία αποτελεί την καλύτερη θέση περιφερειακού συλλόγου στις έξι βαθμολογίες της ΚΟΕ και την 7η θέση πανελλαδικά στην Γενική Βαθμολογία Εφήβων-Νεανίδων.

6 αθλητές-τριες του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης με τις επιδόσεις τους (ΒΟΛΤΕΖΟΣ, ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ, ΜΑΣΟΥΤΗ, ΚΑΣΣΙΑΣ, ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΠΟΥΡΟΥΛΙΤΗΣ) κατάφεραν να πριμοδοτηθούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις, πλέον αυτών των αθλητών που είχαν πριμοδοτηθεί τα προηγούμενα χρόνια (ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ, ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ, ΒΑΡΣΑΜΙΔΗΣ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΛΑΚΙΔΗΣ, ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ)

Συνολικά τα τελευταία 3 χρόνια έχουν πριμοδοτηθεί 13 αθλητές-τριες, αριθμός εντυπωσιακός για περιφερειακό όμιλο.

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης έχει στις τάξεις του τον μοναδικό κολυμβητή που κατέκτησε φέτος μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και βεβαία τον μοναδικό από ομάδα της Αλεξανδρούπολης που πέτυχε μία τόσο μεγάλη επιτυχία στην κολυμβητική ιστορία της Αλεξανδρούπολης.

Ο Τάσος Κούγκουλος ήρθε στον Ν.Ο.Α. πριν από τρία χρόνια και βρίσκοντας ένα όμιλο με διοίκηση, προπονητές και συνεργάτες, οι οποίοι είχαν διαφορετική φιλοσοφία από αυτήν που τον οδήγησε στο αδιέξοδο της εγκατάλειψης της κολύμβησης, κατάφερε πρωτόγνωρες επιτυχίες για τα κολυμβητικά δρώμενα της πόλης μας.

Και βέβαια, για τους λάτρεις των βαθμών, να μην ξεχνάμε τους βαθμούς που έφεραν στην ομάδα, και δεν υπολογίζονται στις ανωτέρω βαθμολογίες της ΚΟΕ, τα όρια προεθνικών ομάδων, η συμμετοχή σε αγώνες της εθνικής ομάδας, η συμμετοχή σε οκτάδα ευρωπαϊκού και η κατάκτηση ευρωπαϊκού μεταλλίου.

Δύο αθλητές μας, ο Κάσσιας Βασίλειος και Καρασάββας Σπυρίδων, κατέκτησαν 4 μετάλλια στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ στην κλασσική κολύμβηση, την πιο ανταγωνιστική κατηγορία των πανελληνίων πρωταθλημάτων, των οποίων όλη η κολυμβητική ζωή είναι στον Ν.Ο.Α και αυτό μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους.

Ένας εκ των «βενιαμίν» της αγωνιστικής ομάδας ο Βασίλειος Πατσίδης κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του, δείχνοντας από τον πρώτο του χρόνο στην αγωνιστική ότι είναι ικανός να συνεχίσει αντάξια την οικογενειακή του παράδοση.

Στην Τεχνική Κολύμβηση ο κολυμβητής Μπουρουλίτης Ελευθέριος επίσης στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία των πανελληνίων πρωταθλημάτων, αυτή των ΠΑΙΔΩΝ, κατάφερε να ανεβεί 4 φορές στο βάθρο, ενώ ο «βενιαμίν» της ομάδας Τζανετάκης Γεώργιος απέδειξε ότι το μέλλον του ανήκει καθώς κατέκτησε 4 μετάλλια στην κατηγορία των ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

18/2/2021: ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ όριο προεθνικής ομάδας εφήβων 18 ετών στο αγώνισμα 100μ ύπτιο

18/2/2021: ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ όριο προεθνικής ομάδας εφήβων 18 ετών στο αγώνισμα 100μ πεταλούδα

2/4/2021: ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ όριο προεθνικής ομάδας εφήβων 18 ετών στο αγώνισμα 50μ ύπτιο

23/5/2021: ΚΑΣΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ όριο προεθνικής ομάδας εφήβων 16 ετών στο αγώνισμα 50μ πρόσθιο

30/5/2021: ΚΑΣΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ όριο προεθνικής ομάδας εφήβων 16 ετών στο αγώνισμα 100μ πρόσθιο

3/6/2021: Ανακοίνωση της αποστολής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων, στην οποία συμμετέχει ο ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ με την επίδοση στα 50μ ύπτιο από την Ημερίδα Εθνικών Ομάδων στην Αθήνα

10/6/2021: 4X100μ ελεύθερο με τους ΚΟΥΓΚΟΥΛΟ,ΡΕΤΣΙΔΗ,ΒΑΡΣΑΜΙΔΗ,ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ 4η θέση στο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών

8/7/2021: ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματος 50μ ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στην Ρώμη και όριο προεθνικής ομάδας ανδρών.

8/7/2021: ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος 50μ ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στην Ρώμη.

9/7/2021: ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό του αγωνίσματος 50μ ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στην Ρώμη.

15/7/2021: ΠΑΤΣΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα 1500μ ελεύθερο στην κατηγορία ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β.

17/7/2021: ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα 50μ πεταλούδα στην κατηγορία ΕΦΗΒΩΝ

17/7/2021: ΚΑΣΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο αγώνισμα 100μ πρόσθιο στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ

17/7/2021: ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα 50μ ύπτιο στην κατηγορία ΕΦΗΒΩΝ

17/7/2021: ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο αγώνισμα 400μ Μ.Α. στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ

17/72021: ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ, ΒΑΡΣΑΜΙΔΗΣ, ΒΟΛΤΕΖΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο αγώνισμα 4Χ100μ Ελεύθερο στην κατηγορία ΕΦΗΒΩΝ

17/7/2021: ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ όριο προεθνικής ομάδας εφήβων 18 ετών στο αγώνισμα 100μ ελεύθερο

17/72021: ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ, ΜΑΣΟΥΤΗ, ΒΑΡΣΑΜΙΔΗΣ, ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο αγώνισμα 4Χ100μ ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΙΚΗ mixed στην κατηγορία ΕΦΗΒΩΝ-NΕΑΝΙΔΩΝ

19/7/2021: ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα 200μ Μ.Α. στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ

19/7/2021: ΚΑΣΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα 50μ πρόσθιο στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ

22/7/2021: ΜΠΟΥΡΟΥΛΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο αγώνισμα 200μ διπλά πέδιλα στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ

23/7/2021: ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα 100μ επιφάνειας στην κατηγορία ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α

23/7/2021: ΜΠΟΥΡΟΥΛΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο αγώνισμα 100μ διπλά πέδιλα στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ

24/7/2021: ΜΠΟΥΡΟΥΛΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα 400μ διπλά πέδιλα στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ

24/7/2021: ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα 50μ άπνοη στην κατηγορία ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α

24/7/2021: ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο αγώνισμα 400μ επιφάνειας στην κατηγορία ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α

25/7/2021: ΜΠΟΥΡΟΥΛΙΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο αγώνισμα 50μ διπλά πέδιλα στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ

25/7/2021: ΤΖΑΝΕΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο αγώνισμα 200μ επιφάνειας στην κατηγορία ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α

Ιδιαίτερη μνεία και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας (κλασσικής και τεχνικής κολύμβησης) που μέσα από τις αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα είτε διακρίθηκαν είτε όχι, καθώς τα καλύτερα έρχονται !!!!

Κάποιοι μας αποκάλεσαν «διάττοντες αστέρες», τους προτρέπουμε να διαβάσουν στο λεξικό την σημασία της ανωτέρω έκφρασης και να μελετήσουν προσεκτικά τις επιτυχίες του ΝΟΑ τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα σε ποιες ηλικίες έρχονται τα μετάλλια και οι διακρίσεις.

Εμείς πανηγυρίζουμε γιατί οι αθλητές-τριες μας χαίρονται να προπονούνται στις τάξεις του ΝΟΑ, δεν αντιμετωπίζονται ως απλοί βαθμοί και τα αποτελέσματα και οι διακρίσεις έρχονται μετά από συστηματική δουλειά σε ηλικίες ουσιαστικά που ξεκινάει η κολύμβηση, και πάντα σε συνδυασμό με την συνεργασία του ομίλου μας με επιστημονικούς συνεργάτες της ΠΟΛΗΣ μας.

Άλλωστε σκοπός του συλλόγου είναι να βγάζει αθλητές και όχι «βαθμοθήρες».

Εμείς πανηγυρίζουμε γιατί καταφέραμε να συμμετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα 6 αθλητές-τριες μας, οι οποίοι συμμετείχαν και στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Εμείς πανηγυρίζουμε γιατί καταφέραμε να έχουμε 3 αθλητές-τριες μας σε ηλικία της κατηγορίας ανδρών-γυναικών, αριθμός πρωτόγνωρος για περιφερειακή ομάδα, και ευελπιστούμε ο αριθμός αυτός να μεγαλώσει την επόμενη χρονιά.

Εμείς σίγουρα δεν πανηγυρίζουμε επειδή αναδειχθήκαμε 1ος περιφερειακός σύλλογος στην κατηγορία Εφήβων, αλλά πανηγυρίζουμε γιατί καταταγήκαμε 4ος σύλλογος πανελλαδικά, καθώς οι συνθήκες στην πόλη μας για την κολύμβηση είναι ίσως οι καλύτερες από όλη την Ελλάδα και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις ομάδες του λεγόμενου κέντρου.

Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατοί, περισσότερο πεισμωμένοι και σίγουρα με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλα τα παιδιά μας, για την επόμενη αγωνιστική χρονιά, η οποία ευελπιστούμε να κυλήσει υπό συνθήκες κανονικότητας.

Τέλος δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους προπονητές Χατζηπέτρου Κωνσταντίνο και Σαράντη Πανταζή για την εικόνα του ομίλου μέσα και έξω από τις πισίνες και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

So Proud To Be a NOAer

Share it