Search

Ανδρ. Τάτος: “Δύσκολα να συνεχίσω στην Ξάνθη, η SL2 μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική”

Μετά την εμπειρία της Τουρκίας, όπου αγωνίστηκε σε Ελαζίγκσπορ και Αλτάι, ο Ανδρέας Τάτος επέστρεψε στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι για χάρη της Ξάνθης με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ακόμη ενός χρόνου, ωστόσο βρίσκεται εκτός πλάνων και περιμένει τις εξελίξεις για το μέλλον του.

Το liganews.gr μίλησε με τον έμπειρο μέσο, ο οποίος σχολίασε τα τεκταινόμενα στη Super League 2, ενώ αναφέρθηκε και στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα, αλλά και στον Νίκο Αναστόπουλο τον οποίο χαρακτήρισε “master των ανόδων”.

-Ανδρέα, η χρονιά ολοκληρώθηκε για την Ξάνθη με την ομάδα να χάνει στις λεπτομέρειες την άνοδο…

«Πράγματι, φτάσαμε κοντά στον στόχο, αλλά μείναμε με την πίκρα ότι το παλέψαμε μέχρι τέλους. Η χρονιά είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά το club πλέον κοιτά την επόμενη μέρα»

-Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει και Ανδρέα Τάτο; Εχεις άλλωστε, ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη.

«Οπως είναι τα πράγματα, θα έλεγα ότι είναι δύσκολο. Τα συμβόλαια κάποιες φορές λένε πολλά, κάποιες άλλες όχι. Ελπίζω σύντομα να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ώστε και η ομάδα να κοιτάξει τον δρόμο της και εγώ τον δικό μου».

-Τι έχεις στο μυαλό σου, εφόσον φύγεις από την Ξάνθη; Σκέφτεσαι και το εξωτερικό;

«Προς το παρόν, όχι. Θα εξαντλήσω τα περιθώρια, ώστε να βρω ομάδα στην Ελλάδα. Θα γίνουν ανακατατάξεις στη Super League 2, άρα χρειάζεται υπομονή»

-Πιστεύεις ότι το επόμενο Πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικότερο;

«Αν κοιτάξει κανείς τις ομάδες, που έρχονται, θα καταλάβει ότι η Super League 2 μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική. Βλέπουμε ότι ανέβηκαν υγιείς ΠΑΕ με απαιτήσεις, κόσμο και το αναγκαίο υπόβαθρο, για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο και όχι απλώς να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Βέροια και η Καλαμάτα»

-Στη Βέροια, γνωρίζεις πρόσωπα και καταστάσεις, αν και έφυγες χρόνια πριν…

«Είναι ιδιαίτερη πόλη και ομάδα. Πλέον, γύρισε σελίδα και στηρίζεται σε γερές βάσεις κι αυτό είναι θετικό και για τον νομό και για την ίδια την ομάδα».

-Μια που ανέφερες Καλαμάτα, στο τιμόνι βρίσκεται σταθερά ο Νίκος Αναστόπουλος, τον οποίο ξέρεις καλά:

«Ο κόουτς Αναστόπουλος είναι από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές και  έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο ποδόσφαιρο, είτε ως παίκτης είτε ως τεχνικός. Τον ξέρω καλά, γιατί συνεργαστήκαμε στον Αρη τόσο στη Γ’ εθνική, όπου ανεβήκαμε εύκολα και στη Β’ για μεγάλο διάστημα. Είναι master των ανόδων και των δύσκολων αποστολών κι αυτό φαίνεται και στην Καλαμάτα. Είναι σημαντικό που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανθρώπους σαν τον Νίκο Αναστόπουλο. Τον σέβομαι απεριόριστα και εύχομαι να πανηγυρίσει κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον».

Share it