Search

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανασκόπηση της 5ης ημέρας

Πλούσια ήταν η δράση και στην 5η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων με αρκετές Ελληνικές επιτυχίες.

Ελληνικές Συμμετοχές

Στην Κολύμβηση, η Άννα Ντουντουνάκη τερμάτισε 5η στη 2η σειρά των Ημιτελικών των 100 μέτρων πεταλόυδα. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια κατετάγη 9η και παρά το Πανελλήνιο ρεκόρ έμεινε εκτός Τελικού για 6 δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε 5ος στην 6η σειρά των προκριματικών των 100 μέτρων ύπτιου και προκρίθηκε στον Τελικό ως 15ος, ενώ η Εθνική ομάδα 4χ100 μέτρων ελεύθερου τερμάτισε 8η στην 1η σειρά και έμεινε εκτός Τελικού.

Στο Τένις ο Στέφας Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ιδανική πρεμιέρα και επικράτησε με 2-1 σετ (6-3, 3-6, 6-3) του Γερμανού Κολσράιμπερ.

Η Εθνική Πόλο των ανδρών πραγματοποίησε μαγική πρεμιέρα και επικράτησε με 10-9 της 11 φορές Ολυμπιονίκη Ουγγαρίας.

Στη Σκοποβολή ο Νίκος Μαυρομάτος είναι 26ος στον προκριματικό σκιτ των ανδρών μετά από 3 γύρους. Από την άλλη η Άννα Κορακάκη προκρίθηκε στον Τελικό των 10 μέτρων αεροβόλου πιστολιού ως 2η από τον προκριματικό, ωστόσο εκεί κατετάγη 6η.

Στην Ιστιοπλοΐα ο Βύρωνας Κοκαλάνης είναι 11ος μετά από 3 διαδρομές στα RSΧ ανδρών, η Κατερίνα Δίβαρη είναι 23η μετά από 3 διαδρομές στα RSX γυναικών και η Βασιλεία Καραχάλιου είναι 5η μετά από 2 διαδρομές στα Laser Radial γυναικών.

Στην Κωπηλασία, Άννα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου αναδείχθηκαν 1ες στα ρεπεσάζ της δικόπου γυναικών και προκρίθηκαν στα Ημιτελικά. Η Αννέτα Κυρίδου αναδείχθηκε 3η στην 3η σειρά των Προημιτελικών του μονού σκιφ γυναικών και προκρίθηκε στα Ημιτελικά. Ομοίως ο Στέφανος Ντούσκος αναδείχθηκε 2ος στην 1η σειρά και πήρε την πρόκριση για τα Ημιτελικά του μονού σκιφ των ανδρών.

Στο Ταε Κβον Ντο η Φένια Τζέλη στην πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες ηττήθηκε στη φάση των “16” από την Τατιάνα Μίνινα, ενώ στα Προημιτελικά των ρεπεσάζ ητττήθηκε επίσης από την Μπεν Γιουσούφ από τον Νίγηρα.

Τέλος στον Πινγκ Πονγ ο Παναγιώτης Γκιώνης επικράτησε του Αιγύπτιου Αχμέντ Σαλέχ με 4-1 και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του τουρνουά.

Share it