Search

Επιμένει Ελληνικά η Ξάνθη που “κλείδωσε” το δεξί άκρο της άμυνας με Δεληγιαννίδη!(+video)

Παίκτης της Ξάνθης είναι με κάθε επισημότητα ο 24χρονος δεξιός μπακ, έχει αγωνιστεί σε αρκετά ματς στην καριέρα του και ως αριστερός μπακ, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης. Με τους ξανθιώτες να ολοκληρώνουν την 17η μεταγραφή τους, οι 14 εκ των οποίων είναι Έλληνες.

Τη χρονιά που μας πέρασε ο 24χρονος Θεσσαλονικιός αγωνίστηκε σε 15 ματς με τη Σέπσι στη Ρουμανία. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που δοκίμασε την τύχη του στο εξωτερικό. Στο παρελθόν έχει παίξει ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ(που τον απέκτησε το 2012 απο την Ακαδημία των “Μπέμπηδων”) στη Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε στην Σλοβακία , ενώ για μία διετία αγωνιζόταν στον ΟΦΗ με την φανέλα του οποίου κατέγραψε 17 συμμετοχές. Να σημειώσουμε ότι με την φανέλα του ΠΑΟΚ ο Δεληγιαννίδης αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια, 8 για το Κύπελλο Ελλάδας 3 για το πρωτάθλημα(ένα μάλιστα κόντρα στην Ξάνθη, 0-0 το 2017 στα Πηγάδια) ενώ το 2015 είχε αγωνιστεί και στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπρόντμπι στην Δανία για τα Προκριματικά του Europa League. Ενώ είναι διεθνής με σχεδόν όλες τις μικρές Εθνικές απο την Κ17 έως και την Κ21. Αξίζει επίσης να τονίσουμε πως στην καριέρα του έχει σκοράρει 4 γκολ(3 με τον ΟΦΗ και ένα με τον ΠΑΟΚ)

Με αυτή την κίνηση η Ξάνθη έφτασε της 17 επίσημες μεταγραφές, καθώς θυμίζουμε πως η ομάδα της Θράκης έχει αποκτήσει τους: Αλέξη ΜιχαήλΧρήστο Μπάτζιο, Στέλιο Κρητικό, Αστέριο Γιακουμή, Δημήτρη Ουνγιαλίδη, Ηλία Τσέλιο, Δημήτρη Διαμαντόπουλο, Μανώλη Τζανακάκη και Αλέξανδρο ΔόρηΜανώλη Φαζό, Λάζαρο ΗλιόπουλοΤάσο Δημητριάδη, Βαγγέλη Πλατέλλα και τους Αυστραλούς Mohamed Adam, Fabian Monge και Matthew Scarcella 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

Ο 24χρονος πλάγιος αμυντικός επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΑΟΞ μετά τις 15 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα Ρουμανίας με την Σέπσι. Είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα επαγγελματικά στον ΠΑΟΚ, έχοντας κατακτήσει νωρίτερα τα πρωταθλήματα Κ-17 και Κ-20. Aποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ελλάδος Κ-19, ενώ έχει αγωνιστεί στην Ζέμπλιν Μιχαλοβίτσε στην πρώτη κατηγορία της Σλοβακίας αλλά και στον ΟΦΗ.

Παναγιώτη, καλώς ήρθες στην ΞΑΝΘΗ!

Share it