Search

Απο τα “κόκκινα” της Ξάνθης σε αυτά του Ολυμπιακού ο Βασίλης Πιστικός!

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο 16χρονος(γεννημένος το 2005) Ξανθώτης μεσοεπιθετικός, Βασίλης Πιστικός με τους “ερυθρόλευκους” να τον αποκτούν με μεταγραφή από την Ξάνθη.

Με την ομάδα της Ξάνθης να καταφέρνει να διασφαλίσει τα συμφέροντα της και έτσι δεν έχασε έναν ελπιδοφόρο ποδοσφαιριστή “τζάμπα” αλλά αντίθετα πέρα από το ποσό μεταγραφής εξασφάλισε και ποσοστό μεταπώλησης του νεαρού Πιστικού που την τελευταία διετία αγωνιζόταν στα τμήματα Κ15 και Κ17 του ΑΟΞ.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, γιος του βετεράνου ποδοσφαιριστή Γιώργου Πιστικού, αποκτήθηκε το 2019 μετά απο μια εκπληκτική χρονιά με την Μεικτή ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης οπού ήταν αρχηγός και πρώτος σκόρερ της ομάδας. Οι εμφανίσεις του άλλωστε με τις Μεικτές τον έφεραν στην Εθνική ομάδα Κ15 αλλά και στο μικροσκόπιο μεγάλων ΠΑΕ, καθώς ο Ολυμπιακός ο ΠΑΟΚ αλλά και άλλες μεγάλες ΠΑΕ έβλεπαν με πολύ καλό μάτι την περίπτωση του όμως αποτέλεσε και πόθο της Ξανθιώτικης ΠΑΕ  που κατάφερε να τον εντάξει στα τμήματα Υποδομής της αποκτώντας τον απο την Ακαδημία της Βιστωνίδας.

Τόσο στην Κ15, οπού ήταν πρώτος σκόρερ με 9 γκολ, όσο και στην Κ17 ο Πιστικός είχε εξαιρετικές εμφανίσεις και έτσι απο τον Ολυμπιακό που τον είχε ψηλά στην λίστα της να προχωρά σε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του, με τους ξανθιώτες μελετώντας τις επιλογές να προχωρά στην καλύτερη λύση και για τις δύο πλευρές καθώς ο νεαρός μεσοεπιθετικός ήταν σαφές πως ήθελε να πάρει μεταγραφή στην ομάδα του Πειραιά.

Θα πρέπει πάντως να γίνει σαφές πως η μεταγραφή Πιστικού δεν σηματοδοτεί κάποιοι είδους συνεργασίας της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό, καθώς όπως έχει γίνει σαφές από τους ιθύνοντες του συλλόγου η ομάδα κρατά ίσες αποστάσεις με όλες τις ομάδες και θα πορευτεί στον δικό της ανεξάρτητο δρόμο, άλλωστε αυτό φαίνεται και απο την θετική διάθεση στις επαφές με ΑΕΚ για την πώληση του Θυμιάνη στους “κιτρινόμαυρους”. Ωστόσο η μεταγραφή Πιστικού δείχνει και τον δρόμο που έχει τονιστεί πως στόχος είναι η ομάδα να μπορεί να αξιοποιεί την αξία των παικτών που διαθέτει στον σύλλογο είτε αυτοί είναι επαγγελματίες και αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα είτε στην Ακαδημία του συλλόγου.

Η μεταγραφή του Πιστικού ολοκληρώθηκε την Παρασκευή(23/7) με τον 16χρονο μεσοεπιθετικό να ταξιδεύει στον Πειραιά οπού βρέθηκε μαζί με τους γονείς και τον αδερφό του στα γραφεία του Ολυμπιακού οπού υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο 3ετούς διάρκειας.

Share it