Search

Τριπλή ενίσχυση με Περρή, Μηντζαρίδη & Μαυρογιάννη για τον Λεύκιππο Ξάνθης!

Στις πρώτες του μεταγραφικές κινήσεις προχώρησε ο Λεύκιππος Ξάνθης εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν στην Β’ Εθνική, κάνοντας δικούς του τους Ανδρέα Περρή, Αντρέα Μηντζαρίδη και Γιώργο Μαυρογιάννη.

Αναλυτικά οι τρεις ανακοινώσεις:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΡΡΗΣ

O Λεύκιππος Ξάνθης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον Ανδρέα Περρή! Ο φετινός “κύκλος” των μεταγραφικών κινήσεων της ομάδας μας, “ανοίγει” με την προσθήκη ενός ικανότατου και ελπιδοφόρου νεαρού, ο οποίος έχει φανερώσει δείγματα του σπουδαίου του ταλέντου στην μέχρι τώρα μπασκετική του πορεία. Ο Περρής, που είναι 19 ετών (23/1/2002) και έχει ύψος 2.01, έχει αποτελέσει μέλος των “μικρών” Εθνικών Ομάδων.

Η σωματοδομή του σε συνδυασμό με την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, τον καθιστούν ως έναν αθλητή με μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. Το περσινό καλοκαίρι (2020) αγωνίστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού στο Final-6 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Ο Περρής, σουτάροντας με το υψηλό 41.2% έξω από τα 6.75, συμπεριλήφθηκε στην πρώτη 10άδα των αθλητών οι οποίοι πέτυχαν τα περισσότερα τρίποντα στο τουρνουά. Φορώντας την φανέλα του Λεύκιππου Ξάνθης, o νεαρός θα “συναντήσει” εκ νέου τον Νεοκλή Λεμονίδη, καθώς συνεργάστηκε με τον έμπειρο κόουτς κατά το ξεκίνημα της περσινής αγωνιστικής περιόδου, στον ΓΑΣ Κομοτηνή.

Η “διαδρομή” του

Ο Περρής κατάγεται από την Κομοτηνή και ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον τοπικό Αίαντα. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη και αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομής της ΔΕΚΑ. Ακολούθως, πήρε μεταγραφή (2017) στον Ολυμπιακό, παίζοντας τόσο στο παιδικό όσο και στο εφηβικό τμήμα των “ερυθρολεύκων”. Μάλιστα, ήταν μέλος (παρ’ ότι μικρότερος ηλικιακά σε σχέση με τους τότε συμπαίκτες του) της εφηβικής ομάδας του Ολυμπιακού, όταν αυτή κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, το 2018.

Μετέπειτα, ο Περρής έπαιξε στη ΧΑΝΘ ενώ συμμετείχε στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα με τον Μαντουλίδη που το 2019 είχε μια σημαντική διάκριση δεδομένου πως κατέκτησε την πέμπτη θέση παγκοσμίως (είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος για τον Μαντουλίδη, ο οποίος είχε στις τάξεις του τον νυν καλαθοσφαιριστή του Λεύκιππου).

Ο νεαρός γκαρντ συνέχισε στον Ολυμπιακό (2019-20) και αγωνίστηκε στο Final-6 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων (2020), στο οποίο οι “ερυθρόλευκοι” τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Ως φοιτητής στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης, ο Περρής επέστρεψε πέρυσι στη Θράκη για να αγωνιστεί στον ΓΑΣ Κομοτηνή.

Στο μοναδικό παιχνίδι που έδωσε ο συγκεκριμένος σύλλογος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής -πριν αυτό διακοπεί ελέω πανδημίας- ο ταλαντούχος αθλητής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας 19 πόντους κόντρα στους Ίκαρους Σερρών και αποτελώντας τον δεύτερο σκόρερ της πρώην ομάδας του Νεοκλή Λεμονίδη. Από φέτος, ο Περρής “μετακομίζει” στη Ξάνθη και εν όψει της επόμενης σεζόν (2021-22), η “οικογένεια” του Λεύκιππου εύχεται στον νεαρό υγεία και κάθε επιτυχία με τον σύλλογό μας!

ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΗΝΤΖΑΡΙΔΗΣ

Άλλη μια σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε ο σύλλογός μας. Πρόσθεσε στο ρόστερ του, τον Αντρέα Μηντζαρίδη, φοιτητή ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ.
Ο Αντρέας που είναι γεννημένος το 2000 και έχει ύψος 1.86, είναι ένα combo guard.
Αποτελεί γέννημα θρέμμα της ομάδας του Ναύαρχου Βότση καθώς από την ηλικία των 13 ετών που ξεκίνησε το μπάσκετ, αγωνίζεται εκεί, με μια παρένθεση τη χρονιά 2019-20 που συμμετείχε με την ομάδα των Χανίων στη Γ εθνική, όπου και πέτυχε την άνοδο στη Β εθνική.
Η βελτίωσή του χρόνο με το χρόνο και η εργατικότητά του εκτιμήθηκε από το σύλλογό μας που θα βάλει στις τάξεις του, άλλο ένα πολύτιμο εργαλείο, τη νέα χρονιά.
Μήλο της έριδας για αρκετές ομάδες της Β εθνικής, ο φέρελπις νέος προτίμησε την πρόταση του Λεύκιππου καθώς ελπίζει με την ομάδα μας, να καρπωθεί την δουλειά που κάνει καθημερινά στο γήπεδο. Εμπνευσμένος από τους υψηλούς στόχους της ομάδας και από την οργάνωσή της, προτίμησε να αγωνιστεί με τη φανέλα της.
Αντρέα, καλώς ήρθες στην οικογένεια του Λεύκιππου!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο ΑΟ Λεύκιππος  ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Γιώργο Μαυρογιάννη.

Ο Γιώργος Μαυρογιάννης είναι γεννημένος το 1992, έχει ύψος 1.94, και οι θέσεις  που αγωνίζεται είναι point guard και play maker. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ.
Ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 6 ετών στις ακαδημίες της Νίκη Βόλου, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 2010, χρονιά στην οποία πέρασε φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ.
Αγωνίστηκε στις εθνικές ομάδες Παμπαίδων, Παίδων, Εφήβων και Νέων.
Το 2010, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης και ως έφηβος κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων 2010/11.
Τις επόμενες δυο χρονιές 2011/13 επιστρέφει στη Νίκη Βόλου. Το 2011/12 αγωνίζεται στη Β εθνική και συμμετέχει στην άνοδο της ομάδας στην Α2 και την επόμενη χρονιά 2012/13 αγωνίζεται στην Α2.
Την σεζόν 2013/14 αγωνίζεται με τον Φίλιππο Βεροίας στην Α2 ενώ την επόμενη 2014/15 συνεχίζει στην Α2 με τον ΟΦΗ
Τη σεζόν 2015/16 αγωνίζεται  με την ομάδα των Πεύκων στην Α2 κατηγορία ενώ  την αγωνιστική περίοδο 2016/17 μετακομίζει στην Καρδίτσα στο πρωτάθλημα Β εθνικής, όπου συμμετέχει στην άνοδο της ομάδας στην Α2. Εκεί αγωνίζεται και τις επόμενες δυο χρονιές 2017 έως 2019 στην Α2.
Την αγωνιστική περίοδο 2019/20 υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στα Γιάννενα όπου και αγωνίζεται με την ομάδα στη Β εθνική και κατακτά και πάλι το πρωτάθλημα.
Την σεζόν 2020/21 είχε μετακομίσει στα Τρίκαλα, στην Β εθνική, στην ομάδα του Αιόλου αλλά το πρωτάθλημα διακόπηκε
Από την ερχόμενη σεζόν 2021/22 θα αγωνίζεται με την φανέλα του Λεύκιππου  στην Β΄  εθνική κατηγορία.
Είναι αξιοσημείωτο ότι  αγωνίστηκε τρεις σεζόν στο πρωτάθλημα Β εθνικής και έχει ισάριθμους ανόδους στην Α2 με τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο Λεύκιππος κατάφερε και απέκτησε έναν παίκτη γεννημένο νικητή, με μεγάλη εμπειρία στον πρωταθλητισμό.

Share it