Search

Οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του ΑΟΞ που “κλειδώνουν” άμυνα και βάζουν βάσεις για δυνατή μεσοεπιθετική γραμμή

Με αρκετά νέα πρόσωπα ξεκίνησε το πρωινό της Δευτέρα(19/7) την προετοιμασία του ο ΑΟ Ξάνθης ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

Σε αυτή μετείχαν τα 12 νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας(θυμηθείτε ΕΔΩ) αλλά και αρκετοί νεαροί απο την Ακαδημία του συλλόγου. Με τον ΑΟΞ να μην σταματά την ενίσχυση του, κάθε άλλο μάλιστα καθώς μετά την αποχώρηση 21 παικτών(δείτε ΕΔΩ) αλλά και έναν αριθμό πολύ κοντά σε αυτό για τους οποίους δρομολογείται λύση συμβολαίων, με τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας Ιεροκλή Στολτίδη να προσπαθεί να “τρέξει” τον μεταγραφικό σχεδιασμό καθώς στόχος είναι έως την αποχώρηση της ομάδας για το Πράβετς(30/7) η ομάδα να έχει συμπληρώσει μεγάλο μέρος του ρόστερ της.

Άμεσα αναμένεται η ολοκλήρωση ακόμα δύο μεταγραφών που θα “κλειδώσουν” τα μετόπισθεν, με τον ΑΟΞ να έχει έρθει σε συμφωνία με τον 23χρονο τερματοφύλακα Λάζαρο Ηλιόπουλο και τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό Μανώλη Φαζό.

Ο ύψος 1,97 γκολκίπερ με καταγωγή απο την Φλώρινα ξεκίνησε τήν πρώτη του επαφή με την μπάλα σε ηλικία 7 ετών μέχρι τα 10 στην Ακαδημία ποδοσφαίρου του Στεργίου Βασίλη στην συνέχεια πήγε στην Ακαδημία τού ΠΑΣ Φλώρινας μέχρι την ηλικία των 15 ετών κάνοντας την τελευταία χρονιά παιχνίδια με την αντρική ομάδα. Έχει αγωνιστεί σε όλα τα κλιμάκια των Μικτών της ΕΠΣ Φλώρινας και Τρίτης περιφέρειας Βόρειας ζώνης όπου πήρε το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων. Σε ηλικία 15 μέχρι 17 αγωνίστηκε στα τμήματα Υποδομής του Λεβαδειακού(Κ17 και Κ20) στην Super League 1. Το καλοκαίρι του 2016 επέστρεψε στον ΠΑΣ Φλώρινα και έναν χρόνο αργότερα πήρε μεταγραφή στην Κύπρο για να φορέσει την φανέλα της ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς. Το 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει την φανέλα του Ερμή Αμυνταίου στην Γ’ Εθνική ενώ πέρσι φόρεσε εκ νέου την φανέλα του ΠΑΣ Φλώρινα. Ο Ηλιόπουλος αποκτήθηκε για να “κλειδώσει” τριάδα των κίπερ μετά του Πόλ Ίτσο και Αστέριο Γιακουμή.

Παρά τα 25 του χρόνια ο Μανώλης Φαζός έχει ήδη μεγάλη εμπειρία έχοντας φορέσει την φανέλα ΟΦΗ, Χανιά, Ολυμπιακό Βόλου και πέρσι του Ιωνικού με τον οποίο αναδείχτηκε πρωταθλητής της Super League 2, με τον ύψους 1,87 Κρητικό αμυντικό να αγωνίζεται σε 15 ματς. Συνολικά στην καριέρα του ο Φαζός έχει αγωνιστεί σε 87 παιχνίδια(σε όλες της διοργανώσεις), μετρώντας 27 συμμετοχές με τον ΟΦΗ απο τον οποίο αναδείχτηκε, 24 στα Χανιά, 21 στον Ολυμπιακό Βόλου και 15 στον Ιωνικό. Με την απόκτηση του Φαζού η Ξάνθη χτίζει μια αρκετά δυνατή τετράδα κεντρικών αμυντικών, έχοντας τους δύο πολύ έμπειρους Τάσο Παπάζογλου και Αλέξη Μιχαήλ να πλαισιώνονται απο δύο παίκτες με γεμάτες παραστάσεις και αρκετά δυναμικούς αμυντικούς όπως οι Χρήστος πάτζιος και Μανώλης Φαζός.

Απο εκεί και πέρα στόχος της ομάδας είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ολοκληρώσει ακόμη 2-3 κινήσεις, με αυτή ενός πολύ έμπειρου αριστερού μπακ να βρίσκεται στην τελική ευθεία, ενώ απο εκεί και πέρα η ομάδα της Ξάνθης είναι σε αρκετά προχωρημένες επαφές με έναν επιθετικό που θα συζητηθεί η απόκτηση του αλλά και έναν μέσο. Παράλληλα παίκτης της Ξάνθης θα πρέπει να θεωρείται ο Βαγγέλης Πλατέλλας που ωστόσο λόγω ενός προσωπικού προβλήματος δεν έχει καταφέρει ακόμα να ταξιδέψει στην Ξάνθη κάτι που ωστόσο θα συμβεί μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 

Share it