Search

Στο Υπουργείο το… μπαλάκι για τα νέα γήπεδα τένις στην Ξάνθη!

Στο Υπουργείο Εσωτερικών έχει περάσει… το μπαλάκι για την δημιουργία νέων γηπέδων τένις στην Ξάνθη, αναμένοντας την υπογραφή για την επικύρωση της απόφασης παραχώρησης από τον ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. ενέκρινε το αίτημα για παραχώρηση στον Δήμο Ξάνθης τριών οικοπέδων. Ήτοι: 14 στρεμμάτων για την δημιουργία γηπέδων τένις,  10 στρεμμάτων για την κατασκευή Πρότυπου Ειδικού σχολείου όλων των βαθμίδων και 8 στρεμμάτων για την μεταφορά της Πυροσβεστικής Ξάνθης .Και τα τρία οικόπεδα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Νοσοκομείου Ξάνθης και συγκεκριμένα στην οδό Εθελοντή Αιμοδότη το πρώτο και δίπλα στην εκκλησία Κυρίλλου και Μεθοδίου το δεύτερο και το τρίτο.

2 κλειστά γήπεδα τένις και 8 ανοιχτά

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης αμέσως μετά την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών θα ξεκινήσει η μελέτη του έργου. Ο σχεδιασμός είναι να γίνουν δύο κλειστοί χώροι που θα φιλοξενούν αγώνες τένις και 8 ανοιχτοί για προπονήσεις. Όλα θα γίνουν  όπως τόνισε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία τένις. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1 εκ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα στην εκδήλωση για την απόδοση τιμής στον πρωταθλητή Λάζαρο Στάλιο με προσκεκλημένο τον γιο του  Πέτρο Στάλιο, ο δήμαρχος προέβη σε προαναγγελία για το έργο αυτό και εν αναμονή της απόφασης παραχώρησης από τον ΟΑΕΔ, το οποίο και όπως είπε, θα φέρει το όνομα «Λάζαρος Στάλιος»

Εν αναμονή της παραχώρησης του στρατοπέδου Σταυρούπολης για κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ

Στο μεταξύ σε διαπραγμάτευση  με τον Στρατό βρίσκεται ο δήμαρχος Ξάνθης και γι αυτό το λόγο θα μεταβεί στην Αθήνα, ζητώντας την παραχώρηση του στρατοπέδου Σταυρούπολης για να μπει στην διαδικασία ο δήμος να κάνει τις ανάλογες υποδομές για την μετατροπή σε κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ και για να φιλοξενεί άτομα με ειδικές ανάγκες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Γήπεδα 5Χ5 σε Κιμμέρια και Χρύσα

Έμφαση στον αθλητισμό δίνει η δημοτική αρχή Ξάνθης και στο πλαίσιο αυτό δρομολογεί την κατασκευή και δύο γηπέδων 5Χ5 στα Κιμμέρια και στην Χρύσα με 350.000 ευρώ προϋπολογισμό. Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα θα δημοπρατηθούν.

Πηγή: Empros.gr

Share it