Search

Ο Μίλαν Ράσταβατς για την παρουσία και αποχώρηση του απο την Ξάνθη και την γνωριμία με τον Πανόπουλο

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην προπονητής της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς που οδήγησε τον Αστέρα στα πλέι οφ.

Στην εξομολόγηση της ζωής του στο Gazzetta ο Σέρβος προπονητής μίλησε για τα χρόνια στο σχολείο, οι βομβαρδισμοί όταν ήταν στρατιώτης, πότε βγαίνει από τα ρούχα του, η χειρότερη φάση του όταν έφυγε από την Ξάνθη κι η καλύτερή του στον Αστέρα.

Ας δούμε κάποια σημεία της συνέντευξης που αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Ξάνθη και την γνωριμία με τον πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας, Χρήστο Πανόπουλο:

Πώς θυμάστε την πρώτη σας παρουσία στην Ελλάδα για την Ξάνθη;

«Η πρώτη εμπειρία μου και κάτι που δεν θα ξεχάσω. Η πρώτη μου συνάντηση με τον Πανόπουλο ήταν στην Αθήνα, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Προσπάθησε να καταλάβει την ποδοσφαιρική μου φιλοσοφία. Αυτή, λοιπόν, ήταν κι η πρώτη συνέντευξη για δουλειά που έδωσα στο εξωτερικό. Και πήρα αυτήν τη δουλειά. Η πρώτη εντύπωση που έλαβα για το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν η σοβαρότητα κι ο επαγγελματισμός του κύριου Πανόπουλου. Πήρα μια δουλειά χωρίς να ξέρει ξέρει ο ένας τον άλλον».

Κάτι προσωπικό που θυμάστε από τον κύριο Πανόπουλο;

«Είναι πολύ απλό. Τη στιγμή που αποφάσισε να με πάρει μού είπε “εσύ είσαι αυτός που αποφασίζει”. Πριν σε προσλάβει, προσπαθεί να μάθει τα πάντα για σένα αλλά από τη στιγμή που σε επιλέγει σού δίνει το χώρο που χρειάζεσαι για να δουλέψεις και σε υποστηρίζει. “Δεν είμαστε η ομάδα που κερδίζει σ’ όλα τα ματς. Θα είμαι εκεί να σε υποστηρίξω όταν έρθουν κάποια άσχημα αποτελέσματα. Μη στεναχωριέσαι, απλά δούλευε”, μου είχε πει. Ήξερε ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε πολλά νικηφόρα αποτελέσματα στη σειρά».

Η χειρότερη περίοδος της καριέρας σα; Και ποια είναι η καλύτερη;

«Η χειρότερή μου φάση ήταν όταν έφυγα από την Ξάνθη και για ένα μεγάλο διάστημα δεν μπορούσα να βρω δουλειά. Αρνήθηκα προτάσεις γιατί είχα αντιληφθεί ότι δεν θα ήταν καλές οι συνθήκες για να εργαστώ. Είμαι από τους τύπους που τους αρέσει να δουλεύουν.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του ΕΔΩ

Share it