Search

Copa America: Πρωταθλητής και με την Αργεντινή ο Μέσι! Το σήκωσε μέσα στο..πατρικό της Βραζιλίας η Αλμπισελέστε!

Η Αργεντινή ήταν η μεγάλη νικήτρια του Τελικού του Copa America 2020, επικρατώντας με 1-0 της Βραζιλίας, μέσα στο Μαρακανά!

Η Αλμπισελέστε κατέκτησε το 15ο τρόπαιο της ιστορίας της και πρώτο μετά το 1993, σπάζοντας την κατάρα των Τελικών, μιας που από τότε είχε 4 χαμένους, με έναν θρίαμβο, μέσα στο σπίτι της μεγάλη της αντιπάλου. Μπορεί το σύνθημα των Αργεντίνων το 2014, όταν και βρέθηκαν στον Τελικό του Mundial στο Μαρακανά, να αποδείχθηκε άστοχο, ωστόσο 7 χρόνια μετά είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

“Βραζιλία πες μου πώς είναι, να ερχόμαστε στο πατρικό σου, το ορκίζομαι πως όσα χρόνια και αν περάσουν, δεν θα ξεχαστεί ποτέ…Θα δείτε τον Μέσι, να μας φέρνει την κούπα, γιατί ο Μαραντόνα είναι σπουδαιότερος του Πελέ”

Όπως ήταν λογικό, όλα τα φώτα έπεσαν στον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος στα 34 του, κατάφερε επιτέλους να κατακτήσει τίτλο και με την Εθνική του ομάδα, παίρνοντας ένα ακόμα credit για τον GOAT! Οδήγησε την Αργεντινή ουσιαστικά μόνος του στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπάιου και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και MVP της διοργάνωσης.

Το ματς ήταν ένας κλασικός αγώνας Λατινικής Αμερικής, ένα κλάσικο ανάμεσα σε Αργεντινή και Βραζιλία. Πολλές μονομαχίες, πολύ..ξύλο και λίγες φάσεις. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με την Αργεντινή να είναι καλύτερη στο πρώτο και να παίρνει το προβάδισμα στο 22′ με την φοβερή λόμπα του Ντι Μαρία, μετά την ασίστ του Ντε Πολ και την λάθος εκτίμηση του Λόντι.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε, η Βραζιλία σκόραρε με τον Ρισάρλισον, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Στο 54′ ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να κερδίσει τον Μαρτίνες ο οποίος απόκρουσε εντυπωσιακά, με τον τερματοφύλακα της Αργεντινής, στον οποίο αξίζουν επίσης πολλά συγχαρητήρια για την όλη του πορεία στην καριέρα του ως τώρα, έκανε άλλη μια σπουδαία επέμβαση στο 87′ σε σουτ του Μπαρμπόσα.

Στο 89′ ο Μέσι έχασε την ευκαιρία να χριστεί ακόμα και σκόρερ, όμως ο Έμερσον τον νίκησε, με το 1-0 να παραμένει εν τέλει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ε. Μαρτίνες, Μοντιέλ, Ρομέρο (79′ Πετσέλα), Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Παρέδες (54′ Γκουίδο Ροντρίγκες), Λο Σέλσο (63′ Ταγλιαφίκο), Ντι Μαρία (79′ Παλάτσιος), Λ. Μαρτίνες (79′ Γκονσάλες), Μέσι.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Έντερσον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ρενάν Λόντι (76′ Έμερσον), Κασεμίρο, Φρεντ (46′ Φιρμίνο), Έβερτον (63′ Βινίσιους), Πακετά (76′ Μπαρμπόσα), Νεϊμάρ, Ρισάρλισον.

Share it