Search

Μαζί στην Super League 2 ΑΟΞ και Ορφέας Ξάνθης! Ο χάρτης της κατηγορίας και οι 36 ομάδες που μετέχουν

Με τον Ορφέα Ξάνθης να γράφει ιστορία και να επικρατεί του ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου, και για πρώτη φορά στα 118 χρόνια ιστορίας του να εξασφαλίζει παρουσία σε επαγγελματική κατηγορία “έκλεισαν” οι 36 ομάδες που θα συμμετέχουν στην αναδιαρθρωμένη Super League 2

Από 12 ομάδες που είχε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, η Super League 2 θα φτάσει τις 36, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Σε αυτές συμμετέχουν οι 11 ομάδες που παρέμειναν στην κατηγορία, η ΑΕΛ που υποβιβάστηκε από τη Super League, οι 16 ομάδες που έμειναν από τη Football League, οι 4 ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική μέσω των μπαράζ, αλλά και οι 4 ομάδες Β των μεγάλων ΠΑΕ.

Οι 36 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους, αλλά είναι μεγάλος ο αριθμός των ομάδων και στόχος είναι σε βάθος τριετίας, η Super League 2 να έχει μείνει με 18 ομάδες. Γι’ αυτό από κάθε όμιλο θα υποβιβάζονται 5 ομάδες. Το ερώτημα παραμένει πόσες ομάδες θα παίρνουν απευθείας το εισιτήριο για τη Super League, καθώς η Ένωση SL2-FL έχει ζητήσει δύο ομάδες να ανεβαίνουν απευθείας και μια να παίζει μπαράζ. Η Super League αντιδρά, αλλά το θέμα ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομάδες Β δεν θα συμμετέχουν στα πλέι οφ ή πλέι άουτ, κι αυτό σημαίνει πως δεν θα ανεβαίνουν και δεν θα υποβιβάζονται.

Η συμμετοχή στη Super League 2 συνοδεύεται φέτος με πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει μετοχικό κεφάλαιο 350.000 ευρώ και εγγυητική επιστολή 150.000 ευρώ. Οι ομάδες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Ιουλίου.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν μπορέσει να ανταποκριθεί και δεν δηλώσει συμμετοχή, αποφασίστηκε να καλυφθεί το κενό, είτε από ομάδα της Football League που υποβιβάστηκε ή από ομάδα που συμμετείχε στα μπαράζ της Γ’ Εθνικής και δεν ανέβηκε. Αρκεί βέβαια, να πληροί τα παραπάνω κριτήρια.

Πάμε όμως να δούμε ποιες είναι αυτές οι 36 ομάδες, που με τα υπάρχοντα δεδομένα θα μετάσχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2, και πως διαμορφώνεται ο χάρτης:

Σε γεωγραφικά κριτήρια «πρωταθλήτρια» σε συμμετοχές είναι η Μακεδονία με 8, εκ των οποίων όμως μόνο 1 είναι στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ Β’ και οι άλλες 7 στην περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα η Δόξα Δράμας, η Βέροια, η Καβάλα, ο Πανσερραϊκός, ο Πιερικός, η Τρίγλια και ο Αλμωπός Αριδαίας.

Με 6 «συμμετοχές» ακολουθούν το Λεκανοπέδιο της Αττικής και η Θεσσαλία, καθώς στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας βρίσκονται οι Β’ ομάδες του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, όπως ακόμη η Καλλιθέα, το Αιγάλεω και η Κηφισιά. Στον κάμπο έχουμε την ΑΕΛ, τα Τρίκαλα, τον Απόλλωνα Λάρισας, τον Ολυμπιακό Βόλου, τη Νίκη Βόλου και την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Αμέσως μετά έρχεται η Κρήτη με 5 «εκπροσώπους», τα Χανιά, τον Εργοτέλη, την Επισκοπή, τον ΟΦ Ιεράπετρας και τον Ηρόδοτο, ακολουθεί με 3 τα Δωδεκάνησα με εκπροσώπους τους Διαγόρα, Ιάλυσο και την ομώνυμη ομάδα της Ρόδου, ενώ από 2 «συμμετοχές» «μετρούν» η Πελοπόννησος με εκπροσώπους τους Καλαμάτα και Παναχαϊκή, η Ήπειρος με Θεσπρωτό και ΑΕ Καραϊσκάκης αλλά και η Θράκη με την διπλή ξανθιώτικη παρουσία των ΑΟΞ και Ορφέα Ξάνθης.

Κλείνοντας από μία έχουν Στερεά (Λεβαδειακός) και Κυκλάδες (Σαντορίνη)

Share it