Search

Νέα πανωλεθρία Αυγενάκη: Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ακυρώνει το Μητρώο Σωματείων και φέρνει αλλαγές στις εκλογές ΕΠΣ & Ομοσπονδιών!

Πανωλεθρία για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και το Μητρώο της ΓΓΑ, στο οποίο σύμφωνα με το νόμο πρέπει να ανήκουν τα σωματεία για να παίρνουν μέρος στις εκλογές των Ενώσεων ή των Ομοσπονδιών όπου ανήκουν.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, με απόφαση που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 7/7, δικαίωσε τέσσερα σωματεία της Ρόδου τα οποία είχαν αποκλειστεί από την Γενική Συνέλευση που θα γίνει μέσα στον μήνα στην ΕΠΣ Δωδεκανήσου, επειδή είχε ανάψει «κόκκινο» η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αφού δεν έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Η απόφαση αποτελεί πανωλεθρία για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και το Μητρώο της ΓΓΑ, στο οποίο σύμφωνα με το νόμο πρέπει να ανήκουν τα σωματεία για να παίρνουν μέρος στις εκλογές των Ενώσεων ή των Ομοσπονδιών όπου ανήκουν.

Στην προκειμένη περίπτωση, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προσέφυγαν τα σωματεία Κλεόβουλος Λίνδου, Όμιλος Φιλάθλων Ιστριου, Δόξα Ψινθου, ΑΣ Τήλου τα οποία μαζί με άλλα 50 είχαν αποκλειστεί από τη ΓΓΑ (η Γραμματεία είχε ανάψει το πράσινο φως μόλις για 17 από τα 71 σωματεία) αν και σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ αλλά και της Ένωσης Δωδεκανήσου τηρούσαν όλους τους όρους.

Έτσι με βάση το δεδικασμένο, πολλά σωματεία θα έχουν δικαίωμα παρουσίας στις Γενικές Συνελεύσεις και φυσικά δικαίωμα ψήφου σε εκλογές.

Το συγκεκριμένο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από το ποδόσφαιρο και για την ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, της οποίας πλήθος σωματείων είχαν αποκλειστεί από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Share it