Search

Κυρίαρχος (ξανά) ο Φερστάπεν στην Αυστρία με την Μερσέντες να χαμογελά!

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή η πίστα στην Αυστρία αποδείχθηκε πολύ φιλόξενη για τον Μαξ Φερστάπεν. Ο οδηγός της Ρεντ Μπουλ σάρωσε πάλι παίρνοντας την pole position, την νίκη και τον ταχύτερο γύρο για να αυξήσει την διαφορά από τον Χάμιλτον στους 32 πόντους. Παρόλ’αυτα η δεύτερη και η τέταρτη θέση ενίσχυσαν την προσπάθεια της Μερσέντες για την συνέχεια στην μάχη των ομάδων.

Η εκκίνηση παρότι έθεσε εκτός τον Οκκόν δεν δημιούργησε πολλές διαφορές με τον Φερστάπεν στην επανεκκίνηση να διατηρεί εύκολα την πρωτοπορία. Ο Πέρεζ έχασε πολλές θέσεις όταν ο Νόρις τον έσπρωξε εκτός πίστας, με τον Βρετανό να δέχεται ποινή πέντε δευτερολέπτων και τελικά κερδισμένο να βρίσκει τον Χάμιλτον που δυσκολευόταν να τον περάσει πριν την ανακοίνωση της ποινής. Την κατάσταση εκμεταλλεύτηκε και ο Μπότας κάνοντας την προσπέραση στα πιτ βγαίνοντας στην τρίτη θέση από αυτά. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με το μονοθέσιο του αφήνοντας τον ομόσταβλό του να πιέσει αλλά τελικά να χάνει την θέση του και από τον Νόρις τελικά, τερματίζοντας τέταρτος.

Η Φερράρι είδε τον Σάινθ να τερματίζει στην έκτη θέση την στιγμή που ο Λεκλέρκ τερμάτιζε όγδοος έχοντας βέβαια πολύ έντονες στιγμές με τον Σέρχιο Πέρεζ. Ο Ρικκιάρντο παρότι έμεινε εκτός Q3 με μεστή εμφάνιση ενίσχυσε αρκετά την ομάδα στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Ο Αλόνσο έπειτα από ωραίες μάχες που είχε με τον Ράσσελ κατάφερε τελικά να τον εκτοπίσει κλείνοντας μια θέση στην δεκάδα, αφήνοντας την Γουίλλιαμς για μια ακόμη φορά εκτός πόντων, την στιγμή που οι πρώην teammates Ραικκόνεν και Φέτελ είχαν επαφή με τον Γερμανό να μην τερματίζει.

Share it