Search

Όρθιος και στη Νέα Μηχανιώνα ο Ορφέας Ξάνθης, που απέσπασε “χρυσό” βαθμό και πλέον πάει για “τελικό” με Καναλάκι στο ΑΟΞ!

Με έναν πολύτιμο βαθμό όπως εξελίχθηκε το ματς κατάφερε να φύγει απο την δύσκολη έδρα της Νέας Μηχανιώνας ο Ορφέας Ξάνθης, που ισοφαρίστηκε με πέναλτι και παρότι έχασε 3 παίκτες με τραυματισμό κατάφερε να μείνει όρθιος μέχρι το φινάλε και να μείνει ολοζώντανος στην μάχη της ανόδου και πλέον θα παίξει τα ρέστα του στο τελευταίο ματς με τον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου στην Ξάνθη

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή μπήκε δυνατά και αποφασιστικά και στο 12′ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους όταν μετά από υπέροχη κάθετη του Θόδωρου Τορομανίδη ο Πέτρος Γκασιμπαγιαζίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 0-1. Μάλιστα η ομάδα της Ξάνθης άγγιξε και δεύτερο τέρμα όταν στο 21′ μετά απο σέντρα του Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά με τον Συλλέκτη με εντυπωσιακή επέμβαση να κρατά το 0-1.

Μετά το πρώτο ημίωρο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν δημιούργησαν 2-3 καταστάσεις χωρίς όμως να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία του Δημήτρη Γεωργούση. Αρχικά στο 35′ με ανάποδο ψαλίδι του Ξανθόπουλου που μπλόκαρε σταθερά ο κίπερ του Ορφέα, στο αμέσως επόμενο λεπτό με δυνατό σουτ του Εβρίτη Θάνου Τοπούζη που δεν βρήκε στόχο ενώ στο 46′ την κεφαλιά του Χριστοδουλίδη μπλόκαρε σταθερά ο πολύπειρος τερματοφύλακας της ξανθιώτικης ομάδας με της δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τον Ορφέα μπροστά στο σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ορφέα που αφού έχασε με τραυματισμό τον Χρήστο Πασχαλάκη, στο 47′ ο Χατζηβασιλειάδης ανετράπη απο τον Γεωργούση με τον Δραγούση να καταλογίζει πέναλτι, με τον Ξανθόπουλο να σκοράρει απο τα 11μέτρα για το 1-1 παρά την προσπάθεια του κίπερ του Ορφέα. Μάλιστα στο 53′ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και μετά απο λάθος στην άμυνα του Ορφέα ο Πασσαλής βρέθηκε απέναντι στον Γεωργούση ο κίπερ του Ορφέα τον καθυστέρησε και τελικά το πλασέ του παίκτη του Ποσειδώνα έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Χακή Τζαμπάζ, με τον αμυντικό του Ορφέα στο 67′ να αποχωρεί με τραυματισμό.

Μετά το 70′ το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά με την μπάλα πάνω κάτω, με τους ξανθιώτες να απειλούν με σουτ του Νίκου Μελισσόπουλου και μια προσπάθεια αντεπίθεσης με τον Τανζού που όμως δεν κατάφερε να τελειώσει την φάση όπως θα ήθελε, ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως με γεμίσματα και ατομικές προσπάθειες του Ξανθόπουλου. Στο 82′ σημειώθηκε η φάση του αγώνα με τον Τοπούζη να κάνει την προβολή και τον Δημήτρη Γεωργούση να κάνει την επέμβαση του αγώνα και με εντυπωσιακό τρόπο κράτησε το 1-1.

Ενώ στο 96′ η ομάδα του Ορφέα έχασε τρομερή ευκαιρία να φύγει με διπλό όταν σε ταχύτατη αντεπίθεση συνεργάστηκαν οι Νίκος Μελισσόπουλος, Γκασιμπαγιαζίδης  με την μπάλα να φτάνει στον Μαυρόπουλο που έπιασε δυνατό σουτ χωρίς όμως να βρει στόχο. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης είχαμε μικροένταση αλλά χωρίς να δοθεί συνέχεια  με τους ξανθιώτες να μένουν ζωντανοί στην μάχη της ανόδου αντίθετα η ομάδα της Μηχανιώνας έχοντας ρεπό την τελευταία αγωνιστική έμεινε οριστικά στη Γ’ Εθνική και τη νέα σεζόν

Διαιτητής: Δραγούσης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Σάββας, Αναστασιάδης (Σερρών)
4ος: Τακίδης (Κιλκίς)
Παρατηρητής: Τρύφων (Δράμας)

Ποσειδών Μηχανιώνας (Γιώργος Αμανατίδης): Συλλέκτης, Τραχανάς(25′ λ.τρ. Γιαννούσης), Δεληζάνος, Λαγόντζος, Χριστοδουλίδης, Βασσαΐτης, Χατζηβασιλειάδης(88′ Αζούδης), Πασσαλής(88′ Ιωακειμίδης), Τοπούζης, Δημητρακόπουλος, Ξανθόπουλος(92′ Σφέτκος)

Ορφέας Ξάνθης (Μπάμπης Χατζημεστής): Γεωργούσης, Τζαμπάζ Χακή(67′ λ.τρ. Βουλγαρίδης), Κριεζής, Χασάνογλου, Παπαδόπουλος Λ., Μαυρόπουλος, Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού(88′ Σουκρήογλου), Γκασιμπαγιαζίδης(97′ Ιωαννίδης), Μελισσόπουλος Αλ., Τορομανίδης(88′ λ.τρ. Χίντ Ιμέρ), Πασχαλάκης(46′ λ.τρ. Μελισσόπουλος Ν.)

Share it