Search

Πάει για το “κόλπο γκρόσο” με την απόκτηση του Ηλία Τσέλιου ο ΑΟΞ! Εβδομάδα αφίξεων

Σε μια κίνηση που μόνο εύκολη δεν πρέπει να θεωρείται είναι έτοιμος να προχωρήσει ο ΑΟΞ, που βρίσκεται μια ανάσα απο την απόκτηση ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος της Super League 2.

Ο λόγος για τον 23χρονο Ηλία Τσέλιο που εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του στον Εργοτέλη, καθώς αποτέλεσε τον “εγκέφαλο” της μεσαίας γραμμής των Κρητικών και εκ των πρωταγωνιστών στην εξαιρετική πορεία των “κιτρινόμαυρων” που αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο Τσέλιος παρά τις προτάσεις που είχε απο ομάδες της Super League 1 αλλά και την εμμονή του Λεβαδειακού σύμφωνα με πληροφορίες του SA επιλέγει την Ξάνθη για να συνεχίσει την καριέρα του, εντυπωσιασμένος απ’ όσα είδε ως αντίπαλος της ομάδας αλλά και τις συζητήσεις με τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Έτσι μετά τον αρχηγό του Εργοτέλη, Χρήστο Μπάτζιο(θυμηθείτε ΕΔΩ) , ο ΑΟΞ ετοιμάζεται να αποκτήσει ακόμη έναν εκ των πρωταγωνιστών της πορείας του Κρητικού συλλόγου, και ας μην ξεχνάμε τον παίκτη που έκρινε την κομβική αναμέτρηση των δύο ομάδων στην προτελευταία αγωνιστική των μπαράζ και με ένα τρομερό σουτ έφερε την πρώτη ήττα της Ξάνθης στα πλέι οφ.

Ο Τσέλιος είναι γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου του 1997 στην Αθήνα και ανδρώθηκε στις Ακαδημίες της ΑΕΚ, το 2016 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους “κιτρινόμαυρους” κάνοντας μάλιστα και 2 εμφανίσεις στην πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας. Την επόμενη σεζόν παραχωρήθηκε ως δανεικός μέχρι τον Γενάρη στην Λαμία και στη συνέχεια στον Εργοτέλη με την φανέλα του οποίο κατέγραψε 18 συμμετοχές(2 γκολ και 3 ασίστ) στην Football League. Με την φανέλα των Κρητικών αγωνίστηκε  ως δανεικός και την περίοδο 2018 – 2019 καταγράφοντας 27 συμμετοχές έχοντας σκοράρει 4 τέρματα και μοιράσει 4 ασίστ βοηθώντας τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδα στην Super League 2.  Το καλοκαίρι του 2019 έμεινε ελεύθερος απο την ΑΕΚ και αποφάσισε να μείνει στην Κρήτη και τον Εργοτέλη που φάνηκε πως βρήκε τον εαυτό του θυμίζοντας τον φανταστικό παίκτη που ξεχώριζε στην ομάδα Νέων της ΑΕΚ, την πρώτη χρονιά αγωνίστηκε σε 18 ματς πριν την διακοπή του πρωταθλήματος ενώ πέρσι ήταν εκπληκτικός καθώς στα 26(μαζί με τα πλέι οφ) παιχνίδια που έπαιξε σκόραρε 5 γκολ ενώ ήταν ο παίκτης που έσπαγε τα κοντέρ με τα τρεξίματα και την συμμετοχή του στο παιχνίδι των Κρητικών σε άμυνα και επίθεση.

Ο Τσέλιος είναι διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ενώ θεωρείται απο τους πλέον υποσχόμενους Έλληνες παίκτες, με τους ιθύνοντες του ΑΟΞ να πιστεύουν πως η εξαιρετική του παρουσία τα προηγούμενα 3,5 χρόνια στον Εργοτέλη έδειξαν πως αξίζει την ευκαιρία για το παραπάνω βήμα, κάτι που θα καταφέρει να το κάνει μέσω της Ξάνθης.

Πέρα απο τον Τσέλιο η υπόθεση του οποίου βρίσκεται στην τελική ευθεία στην ομάδα της Ξάνθης υπάρχει αισιοδοξία πως μετά την απόκτηση των Μπάτζιου, Κρητικού και Γιακουμή(θυμηθείτε ΕΔΩ), αυτή την εβδομάδα ο Θρακιώτικος σύλλογος θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ολοκλήρωση ακόμη 3-4 μεταγραφών όπως φυσικά και του νέου προπονητή της ομάδας ενώ αναμένεται να είναι και εβδομάδα ευχάριστων εκπλήξεων σε όλα τα επίπεδα για τον σύλλογο.

Share it