Search

Euro 2020: Πάρτυ η Αγγλία, στα Ημιτελικά η Δανία μετά το 1992

Η Δανία και η Αγγλία έγιναν οι δύο τελευταίες χώρες που προκρίθηκαν στα Ημιτελικά του Euro 2020, που θα διεξαχθούν στο Γουέμπλει και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στις 7 Ιουλίου στις 22:00.

Οι Δανοί επέστρεψαν στα Ημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1992 όταν και προερχόμενοι από τις..παραλίες έφτασαν μέχρι τον Τελικό και πήραν το τρόπαιο. Επικράτησαν με 1-2 της Τσεχίας στο Μπακού, η οποία μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Ολλανδίας, αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Οι Δανοί προηγήθηκαν μόλις στο 5′ με την κεφαλιά του Ντιλέινι, στο 42′ ο Ντόλμπεργκ με κοντινό πλασέ, μετά από μια φοβερή ασίστ του Μέλε, έκανε το 0-2, ενώ στο 49′ ο Σικ με πλασέ στην κίνηση με το δεξί, διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Η Αγγλία από την άλλη έκανε πάρτυ κόντρα στην Ουκρανία στη Ρώμη, Τα τρία λιοντάρια κέρδισαν με 0-4 και επιστρέφουν στο Γουέμπλει προκειμένου να διεκδικήσουν και να κερδίσουν το Ευρωπαϊκό για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ο Κέιν με προβολή άνοιξε το σκορ στο 4′, ο Μαγκουάιρ με κεφαλιά μετά από φάουλ στο 46′ έκανε το 0-2, ο Κέιν στο 50′ με κεφαλιά μετά από σέντρα σημείωσε το 0-3 και ο Χέντερσον στο 64′ με νέα κεφαλιά έπειτα από κόρνερ πέτυχε το τελικό σκορ.

Share it