Search

Φουρτούνα Αλεξ/πολης: Έρχεται το 8ο Antifa League – Στόχος η επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου

Το 8ο Antifa League διοργανώνει ο Α.Σ. Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης.

Στόχος της ομάδας η επανοικειοποίηση του δημόσιου χώρου και η χαρά του παιχνιδιού σε κάθε πάρκο.

Αναλυτικά αναφέρει:

ANTIFA LEAGUE – AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2021

Αποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε το 8ο κατά σειρά Antifa League, μαζί ο Α.Σ. Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης με την Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου, με σκοπό την επανοικειοποίηση του δημοσίου χώρου. Ένας δημόσιος χώρος που στιγματίστηκε, ποινικοποιήθηκε και επιρρίφθηκαν σε αυτόν ευθύνες σχεδόν σε όλο το φάσμα της διάρκειας της καραντίνας και της πανδημίας του κορονοϊού. Από την πλατεία της Νέας Σμύρνης, μέχρι την Ξάνθη και το πάρκο Ξενία στο Ηράκλειο, ο δημόσιος χώρος, καθώς και ο κόσμος που τον χρησιμοποιούσε, για την διασκέδαση, την ηρεμία ή απλά την βόλτα του, δαιμονοποιήθηκε και κατέστη από το αφήγημα των ‘’άριστων’’ ως ο κατεξοχήν παράγοντας μετάδοσης και εξάπλωσης της πανδημίας.

Δεν άργησε ωστόσο να γίνει αντιληπτό, πως το αφήγημα και η ξεκάθαρη και χυδαία προπαγάνδα που προέρχονταν από τα ΜΜΕ και κάθε είδους παρατρεχάμενο της κυβέρνησης δεν μπορούσε να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα για πάντα. Η επίρριψη ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση, με σημαία το παραμύθι περί αποκλειστικής ατομικής ευθύνης (αλλά ποτέ της κρατικής – τυχαίο;), προσπαθούσαν να συγκαλύψουν την πλήρη αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού, μέσω προκλητικότατων μεθοδεύσεων.

Χειροκροτήματα στα μπαλκόνια και οφθαλμοφανή απαξίωση του συστήματος υγείας, όργια καταστολής από ένστολους τραμπούκους με κάθε ευκαιρία (ακόμη και χωρίς λόγο και αφορμή), παράλογα μέτρα και lockdown χωρίς ουσιαστικό όφελος, αντιλαϊκά/ αντιεκπαιδευτικά/ αντεργατικά μέτρα που περνούν ‘’κάτω από το τραπέζι’’, συνθέτουν την πραγματική εικόνα, που ‘’πανηγυρίζονταν’’ και παρουσιαζόταν καθημερινά ως μέγιστη επιτυχία στη διαχείριση της πανδημίας. Παράλληλα, επιχειρούσαν την χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό του πληθυσμού της χώρας μέσα από συνεχείς ρητορικές τρομολαγνείας και φόβου, ελπίζοντας πως δεν θα υπάρξουν αντίθετες φωνές σε όλη αυτή την οργουελική παράνοια. Με αυτό τον τρόπο, η ‘’κατάσταση εκτάκτου ανάγκης’’ μέσα στο ήδη υπάρχον ατελέσφορο, μίζερο και χωρίς προοπτική περιβάλλον είναι γεγονός.

Σε αυτή την δυστοπία που όλο κερδίζει έδαφος, εμείς αντιτάσσουμε την ζωντάνια της αυτο-οργάνωσης, την έμπρακτη αλληλεγγύη, τον καθημερινό αγώνα μέσα στις γειτονίες, τα πάρκα, τις πλατείες, τις αλάνες. Στους δημόσιους χώρους που ονειρευόμαστε, έχουν πρόσβαση όλες, όλοι και όλα, αδιαπραγμάτευτα, χωρίς σεξιστικές, ταξικές, φυλετικές, θρησκευτικές διακρίσεις, χωρίς εξουσιαστικές ιδέες και συμπεριφορές.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να διοργανώσουμε το Antifa League. Για να επανοικειοποιηθούμε τον δημόσιο χώρο και τον χαρακτήρα του (κάθε) πάρκου. Για να παίξουμε μπαλίτσα και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Για να συνδιαλλαγούμε μεταξύ μας, να έρθουμε σε επικοινωνία, να συζητήσουμε, να χαρούμε και να περάσουμε ουσιαστικό χρόνο όλες/οι/α μαζί, μακριά από ιεραρχικά πρότυπα, εμπορευματικούς σκοπούς και διαχωριστικές αντιλήψεις. Για να προτάξουμε τις δομές οι οποίες προεικονίζουν την κοινωνία για την οποία παλεύουμε.

Στους δρόμους που θέλουμε να περπατάμε, να συνυπάρχουμε, να παίζουμε, να συνδιαμορφώνουμε, αντηχούν τα γέλια και οι φωνές από τα παιχνίδια στις αλάνες, τις πλατείες και τα πάρκα. Στο μονοπάτι που επιλέξαμε να ακολουθήσουμε, διαβαίνει η ζωή.

Α.Σ. ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Share it