Search

Οι αποφάσεις και οι επιλογές που αλλάζουν την Φόρμουλα 1!

Αρκετά μεγάλη ήταν η κινητικότητα στην Φόρμουλα 1 με πολλές αλλαγές να έρχονται σύντομα και κάποιες σε βάθος χρόνου.

Η μεγάλη έκπληξη προέκυψε από τον Τότο Γουλφ ο οποίος ενημέρωσε ότι η Μερσέντες δεν θα φέρει άλλες αναβαθμίσεις στην διάρκεια της σεζόν και ότι πλέον η ομάδα επικεντρώνεται στο 2022. Παρότι η Γερμανική ομάδα φαίνεται να είναι πίσω σε σχέση με την Ρεντ Μπουλ, υποστηρίζει ότι η ομάδα του θα είναι σε θέση να κερδίσει αγώνες και να παλέψει για τους τίτλους μέχρι το τέλος. Με αυτήν τους την κίνηση τα ασημένια βέλη γίνονται η δεύτερη ομάδα, μετά την Φεράρι, που στοχεύει στην επόμενη σεζόν.

Οι διοργανωτές επεφύλασσαν μια αλλαγή για το Ουγγρικό Γκραν Πρι. Μετά από μια ενημέρωση που ήθελε η Μερσέντες σχετικά με τα πιτ στοπ, οι άνθρωποι της FIA το έψαξαν λίγο παραπάνω και έβγαλαν το συμπέρασμα ότι τα πιτ στοπ γίνονται τόσο γρήγορα που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική υγεία των μηχανικών της εκάστοτε ομάδας. Έτσι θεσπίστηκαν κάποια χρονικά όρια για την κάθε κίνηση των μηχανικών, οι οποίες με τα μέσα που υπάρχουν θα ελέγχονται λεπτομερώς, τα οποία θα οδηγήσουν σε αλλαγές ελαστικών μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας. Η Βουδαπέστη θα είναι η πρώτη πίστα που θα δοκιμαστεί αυτό φέρνοντας παράλληλα και την γκρίνια των ομάδων που τα πάνε γενικά καλά σε αυτόν τον τομέα.

Την επανεμφάνιση της φαίνεται πως θα κάνει η Τουρκία στο φετινό πρόγραμμα αφού αποδείχθηκε η εκλεκτή στο να φιλοξενήσει τον αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στην Σιγκαπούρη. Έτσι η γειτονική χώρα θα φιλοξενήσει την Φόρμουλα 1 στης αρχές του Οκτωβρίου και με πιο αυστηρά μέτρα για εκείνες τις ημέρες παρότι της είχε αφαιρεθεί το δικαίωμα λίγο καιρό πριν.

Τέλος αλλαγή σκηνικού θα έχουμε και στην Ρωσία από το 2023. Το Σότσι θα χάσει την θέση του στο πρόγραμμα και θα αντικατασταθεί από την πίστα που βρίσκεται λίγο έξω από την Αγία Πετρούπολη. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οπότε η διαδρομή, η απόσταση, η φορά και για άλλες τέτοιες πληροφορίες θα έχουμε νέα στο μέλλον.

Share it