Search

Ολυμπιάδα: 38 χρόνια μετά ομάδα της Αλεξανδρούπολης στην κορυφή αναπτυξιακών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ! (+photos)

Πρωταθλήτριες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είναι από την Τετάρτη οι Κορασίδες της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης.

Τα κορίτσια του Μιχάλη Γιαβρίδη παρ’ όλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, έκαναν ένα φοβερό δεύτερο, έφτασαν στην μεγάλη ανατροπή και σήκωσαν την κούπα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια που ομάδα της Αλεξανδρούπολης πανηγύρισε τίτλο σε αναπτυξιακή κατηγορία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Τελευταία ομάδα που είχε πετύχει κάτι παρόμοιο ήταν η ομάδα Παίδων του Εθνικού με προπονητή τον Γιώργο Μαυρίδη, τη σεζόν 1982-1983.

Οι αθλήτριες της Ολυμπιάδας μπήκαν με υπερβολικό άγχος στο “Φίλιππος Αμοιρίδης” της Ξάνθης, άγχος που κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Νευρικότητα, αστοχία και έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα στο πρώτο μέρος, τα εκμεταλλεύτηκαν οι αθλήτριες της Ένωσης Καβάλας και δίκαια πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 30-39 υπέρ τους. Στο δεύτερο ημίχρονο τα κορίτσια της Ολυμπιάδας μπήκαν αποφασισμένα να ανατρέψουν την κατάσταση και με αντεπίθεση διαρκείας πέρασαν μπροστά στο σκορ 6 λεπτά πριν το τέλος, προβάδισμα που δεν έχασαν μέχρι τη λήξη του τελικού.

MVP του τελικού ήταν Χονδρού Α. της Ολυμπιάδας που σημείωσε 24 πόντους, έχοντας και 3 τρίποντα. Τα μετάλλια στις απονομές που ακολούθησαν στα κορίτσια της Ολυμπιάδας έδωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Τα 10λεπτα: 09-17, 30-39, 49-51, 65-62

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Γιαβρίδης Μ.): Χονδρού Ε. 8, Χονδρού Δ. 3, Χιδεκίδου, Τσελιπιώτη 14, Χονδρού Α. 24 (3), Οζέν Μ. 12, Βραχιόλογλου, Αγγελίδη 2, Πατσάλη 2.

ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ (Σαρόγλου Β.-Παπανικολάου Π.): Φωτιάδου, Λυκάκη 15 (1), Γινικοπούλου 2, Λογοθέτη 6, Βαμβακίδου, Ντόμι, Μελελόυδη 3 (1), Τουρεντζόγλου 5, Χατζηλαζαρίδου 14, Ευαγγελίδη, Βρανά 9, Αποστολίδου 8.

Δείτε φωτογραφίες από την αναμέτρηση και από τις απονομές μέσα από τον φακό του Νεκτάριου Αμποβιανίδη:

Share it