Search

Τα δεδομένα για τον Jaime Monroy, η τελική απόφαση Παπαδημητρίου και το παρελθόν σε Πόρτο, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μίλαν και Λίντς!

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα του προπονητή για την ομάδα της Ξάνθης, με τον 38χρονο Πορτογάλο Jaime Monroy Zamith να είναι σύμφωνα με το sportime ο εκλεκτός του ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Βασίλη Παπαδημητρίου και εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος της εβδομάδας να φτάσει στην Ξάνθη για να υπογράψει το συμβόλαιο του και να ανακοινωθεί απο τους Θρακιώτες

Ο γεννημένος στο Φαμαλικάο της Πορτογαλίας μπορεί να μην έχει πολλές παραστάσεις ως πρώτος προπονητής, έχοντας εργαστεί ουσιαστικά μόνο στην Ολίμπικ Σίδνεϊ, ωστόσο η παρουσία του σε σπουδαία Ευρωπαϊκά κλάμπ και η δουλειά με νέους παίκτες ήταν αυτά που έπεισαν τον Βασίλη Παπαδημητρίου έχοντας εικόνα και την απο την παρουσία του 38χρονου στην Αυστραλία να προχωρήσει στην συγκεκριμένη επιλογή δείχνοντας την έμφαση που δίνει στην εξέλιξη και ανάδειξη νεαρών παικτών αλλά και παράλληλα επενδύοντας σε έναν αρκετά φιλόδοξο προπονητή που τον συνοδεύουν ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια, όπως σας προανήγγειλε το SA χθες(Δείτε ΕΔΩ)

Η πρώτη δουλειά του Τζέιμι Μονρόι Ζαμίθ ήταν το 2004 στην Ακαδημία της  Σαλγκέιρος οπού εργάστηκε για δύο χρόνια ως προπονητής της Κ11, ακολούθησε η παρουσία του για 2,5 χρόνια ως προπονητής της Κ14 αλλά και ως Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας της Μποαβίστα. Ακολούθησε η παρουσία του ως σκάουτερ στην Πόρτο με στόχο την ανακάλυψη ταλαντούχων νεαρών παικτών για την μεγάλη Πορτογαλική ομάδα, στην συνέχεια και πιο συγκεκριμένα την σεζόν 2012-2013 εργάστηκε ως Τεχνικός Διευθυντής των Σχολών της Μίλαν στην Μαδρίτη.

Την αμέσως επόμενη χρονιά εργάστηκε για πρώτη φορά σε Ανδρική ομάδα, ταξιδεύοντας στο Αζερμπαϊτζάν και το Μπακού οπού εργάστηκε ως βοηθός του Μιλίνκο Πάντιτς. Η απόλυση του Πάντις απο τους Αζέρους όπως ήταν λογικό έφερε και την δική του επιστροφή στην Ιβηρική οπού εργάστηκε ως προπονητής στην Κ14 της Ισπανικής Αλκορκόν. Το 2015 ανέλαβε προπονητής στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα ενώ παράλληλα ήταν Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών της “Μπάρτσα” στις Η.Π.Α. και την Κεντρική Αμερική.

Η παρουσία του στην Μπαρτσελόνα και η εξαιρετική του φήμη στην δουλειά με νέους παίκτες τον έφερε το 2016 στην Αυστραλία και την Ολίμπικ Σίδνεϊ στην οποία εργάστηκε ως πρώτος προπονητής έχοντας πολύ καλή παρουσία και παρά τον ενθουσιασμό των Αυστραλών μαζί του αποφάσισε μετά απο 5 μήνες να επιστρέψει στην Ισπανία οπού ανέλαβε Τεχνικός Διευθυντής των Ακαδημιών της Reebok. Το 2018 ανέλαβε σκάουτερ της Ατλέτικο Μαδρίτης έχοντας την δουλειά να βρει ταλέντα απο 16 έως 23 ετών, ενώ απο το 2019 και μέχρι πρότινος ήταν βοηθός προπονητή στην Κ23 της Λίντς με την οποία μάλιστα την φετινή χρονιά αναδείχτηκε πρωταθλητής.

Βλέποντας κανείς το βιογραφικό του αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για έναν προπονητή με μεγάλη εμπειρία σε αναπτυξιακές ηλικίες αλλά και ελάχιστη εμπειρία στον πάγκο πρώτης ομάδας, που σε συνδυασμό με το γεγονός πως η Ξάνθη και τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στο σκληρό πρωτάθλημα της Super League 2 ανεβάσει τον πήχη του ρίσκου της επιλογής των Θρακιωτών. Ωστόσο ο Βασίλης Παπαδημητρίου πιστεύει πολύ στον ταλαντούχο Πορτογάλο τεχνικό και τον βλέπει ως μια επένδυση που θα βοηθήσει στην εκπλήρωση των στόχων που έχει θέσει για την επερχόμενη χρονιά

Share it