Search

Euro 2020: Παρέδωσε τα σκήπτρα η Πορτογαλία, έκανε την έκπληξη η Τσεχία

Η Τσεχία και το Βέλγιο έγιναν οι δύο επόμενες ομάδες που προκρίθηκαν στα Προημιτελικά του Euro 2020, με τους πρώτους να κάνουν την έκπληξη και να αφήνουν εκτός τους Ολλανδούς και τους δεύτερους να αποκλείουν την κάτοχο του τροπαίου Πορτογαλία.

Στο πρώτο χρονικά ματς στη Βουδαπέστη, η Τσεχία επικράτησε με 0-2 της Ολλανδίας, κάνοντας την πρώτη πολύ μεγάλη έκπληξη του τουρνουά. Οι Οράνιε απογοήτευσαν με την εμφάνισή τους, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά και οι Τσέχοι έφτασαν στην νίκη, στην οποία συνέβαλε και η αποβολή του Nτε Λιχτ στο 52′. Ο Χόλες με κεφαλιά στο 68′ ήταν αυτός που έκανε το 0-1, ενώ ο Σικ στο 80′ σκόραρε και πάλι για το τελικό 0-2.

Στο σπουδαίο ματς της ημέρας στη Σεβίλλη, οι Βέλγοι ήταν αυτοί που πήραν τελικά την πρόκριση για τα Προημιτελικά, αφήνοντας εκτός συνέχειας την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος που πάρεδωσε τα σκήπτρα της. Οι Πορτογάλοι φάνηκαν περισσότερο απειλητικοί σε όλη τη διάρκεια του ματς, έχοντας μάλιστα και δοκάρι με τον Γκερέιρο στο 83′, όμως το γκολ του Τοργκάν Αζάρ με δυνατό φαλτσαριστό σουτ στο 42′ που αιφνιδίασε τον Πατρίσιο, έφτανε για να χαρίσει την πρόκριση στην ομάδα του, σε μια από τις ελάχιστες καλές της στιγμές στο ματς.

Έτσι οι Βέλγοι θα αντιμετωπίσουν στα Προημιτελικά την Ιταλία στο Μόναχο στις 2 Ιουλίου στις 22:00, σε ένα ακόμα πολύ σπουδαίο ματς, ενώ οι Τσέχοι τους Δανούς μια μέρα αργότερα στις 19:00.

Share it