Search

Νέα τιμητική διάκριση για τους e-Αιμοδότες του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής!

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν για πέμπτη χρονιά τα καθιερωμένα πλέον Μαθητικά Βραβεία You Smile Awards, την Πέμπτη 24/06 με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο. Από αυτήν την εκδήλωση δεν έλειπε στο στίγμα της Κομοτηνής.

Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής που σχεδίασαν την βραβευμένη πανελλαδικά εφαρμογή e-Αιμοδότες κατάφεραν να αποσπάσουν άλλη μια διάκριση σε πανελλαδικό επίπεδο. Συγκεκριμένα οι Κομοτηναίοι απέσπασαν το βραβείο στην κατηγορία Τεχνολογία & Επιστήμη και η απονομή του βραβείου έγινε από τον stand up comedian Κώστα Μαλιάτση.

«Ο Άγγελος, ο Βασίλης και ο Λέανδρος είναι 16 χρονών και μαθητές μέλη της Ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής. Η αγάπη τους για την τεχνολογία τούς οδήγησε να δημιουργήσουν το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα e-Αιμοδότες, το οποίο ως στόχο έχει να ενημερώνει και να ενθαρρύνει τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις, όπως η αιμοδοσία, η αιμοπεταλιοαφαίρεση και η δωρεά μυελού των οστών. Η βασική καινοτομία τού e-Αιμοδότες είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους χρήστες να ενημερώνονται άμεσα τόσο για τις έκτακτες ανάγκες για προσφορά αίματος όσο και για τις προγραμματισμένες δράσεις αιμοληψίας» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Πηγή: Xronos.gr

Share it