Search

Euro 2020: Στα Προημιτελικά με νέα τεσσάρα η Δανία, στην παράταση η Ιταλία

Η Δανία και η Ιταλία έγιναν οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στα Προημιτελικά του Euro 2020, με τους Σκανδιναβούς να κάνουν πάρτυ και τη Σκουάντρα Ατζούρα να δυσκολεύεται αρκετά.

Στο πρώτο χρονικά ματς για τη φάση των “16” στο Άμστερνταμ, οι Δάνοι έριξαν νέα τεσσάρα, αυτή τη φορά στην Ουαλία. Το ματς τελικά δεν ήταν τόσο αμφίρροπο όσο αναμενόταν, με τους Ουαλούς να μην καταφέρνουν να απειλήσουν σε καμία στιγή της αναμέτρησης και τη Δανία να πετυχαίνει από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, φτάνοντας στην τελική επικράτηση. O Ντόλμπεργκ με φοβερό σουτ στο 27′ έκανε το 0-1, ενώ ο ίδιος στο 48′ μετά από λάθος της άμυνας των Ουαλών, πέτυχε και το 0-2. Ο Μέλε στο 88′ με δυνατό κοντινό σουτ σημείωσε το 0-3, ενώ ο Μπρέθγουειτ στο 90′, σε μια παρόμοια φάση διαμόρφωσε το 0-4. Οι Δανοί είχαν και δοκάρι με τον Μπρέθγουειτ, ενώ οι Ουαλοί ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γουίλσον στα τελευταία λεπτά.

Στο βραδινό ματς στο Γουέμπλει, η Ιταλία δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο, απ’όσο περίμεναν άπαντες, απέναντι στην Αυστρία. Η Σκουάντρα Ατζούρα χρειάστηκε την παράταση για να προκριθεί και να καταρρίψει το δικό της ρεκόρ που κρατούσε από το 1939, όντας πλέον 31 σερί ματς αήττητη. Οι Ιταλοί είχαν δοκάρι με τον Ιμόμπιλε στο πρώτο μέρος, ενώ οι Αυστριακοί είδαν το γκολ του Αρναούτοβιτς να ακυρώνεται ως οφσάιντ, στο δεύτερο ημίχρονο. Στην παράταση στο 95′ ο Κιέζα από δύσκολη γωνία έκανε το 1-0 και στο 105′ ο Πεσίνα με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή το 2-0, για να μειώσει ο Κάλαιτζιτς στο 114′ με κεφαλιά στο τελικό 2-1.

Oι Ιταλοί θα αγωνιστούν στον Προημιτελικό του Μονάχου στις 2 Ιουλίου στις 22:00 απέναντι σε Βέλγιο ή Πορτογαλία, ενώ η Δανία σε αυτόν του Μπακού μια μέρα αργότερα στις 19:00, κόντρα σε Ολλανδία ή Τσεχία.

Share it