Search

Copa America: Η ανασκόπηση της 4ης αγωνιστικής

11 γκολ, την τρίτη νίκη της Βραζιλίας σε ισάριθμα ματς, με την οποία εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο, την ισοπαλία που έβαλε σε μπελάδες το Εκουαδόρ και τις νίκες Ουρουγουάης και Παραγουάης, περιελάμβανε η 4η αγωνιστική των ομίλων του Copa America 2020, με την κατάσταση στον πρώτο όμιλο να έχει ξεκαθαρίσει και την Βολιβία να μένει εκτός.

Ξεκινώντας από τον δεύτερο όμιλο, όπου το ρεπό της είχε η Βενεζουέλα, η Βραζιλία επικράτησε με ανατροπή 2-1 της Κολομβίας και εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου, με την Κολομβία παρά την ήττα να εξασφαλίζει την πρόκριση. Oι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 10′ με το φανταστικό γυριστό του Λουίζ Ντίας, για να ισοφαρίσει η Σελεσάο με κεφαλιά του Φιρμίνο στο 78′ και να πάρει και την νίκη με νέα κεφαλιά του Καζεμίρο στο 90′. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Νεϋμάρ.

Στο άλλο ματς του ομίλου Εκουαδόρ και Περού έμειναν στο 2-2, με τους τυπικά γηπεδούχους να μπαίνουν πλέον σε μπελάδες όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με το Εκουαδόρ να ανοίγει το σκορ στο 23′ με το αυτογκόλ του Τάπια και να κάνει το 2-0 στο 45′ με τον Πρεσιάδο και το Περού να απαντά στο 49′ με τον Λαπαντούλα και στο 54′ με τον Καρίγιο.

Στον πρώτο όμιλο όπου το ρεπό της είχε η Αργεντινή, η Ουρουγουάη επικράτησε εύκολα με 0-2 της Βολιβίας, χάρη στο αυτογκόλ του Λάμπε στο 40′ και το πλάσε του Καβάνι στο 79′.

Στο έτερο ματς η Παραγουάη κέρδισε επίσης με 0-2 την Χιλή, με τον Σαμού να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά στο 33′ και τον Αλμιρόν να κάνει το 0-2 στο 58′ με πέναλτι.

Έτσι η Βολιβία έμεινε και μαθηματικά 5η στον όμιλο, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό, με τον ενδιαφέρον την τελευταία αγωνιστική να επικεντρώνεται στην τελική κατάταξη. Αντίθετα στον 2ο όμιλο τα πάντα παραμένουν ανοιχτά στην υπόθεση πρόκριση και θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

Βολιβία-Ουρουγουάη 0-2

Χιλή-Παραγουάη 0-2

Ρεπό: Αργεντινή

  1. Αργεντινή 7*
  2. Παραγουάη 6*
  3. Χιλή 5
  4. Ουρουγουάη 4*
  5. Βολιβία 0*

*Έχουν κάνει το ρεπό τους

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Εκουαδόρ-Περού 2-2

Βραζιλία-Κολομβία 2-1

Ρεπό: Βενεζουέλα

  1. Βραζιλία 9*
  2. Κολομβία 4
  3. Περού 4*
  4. Εκουαδόρ 2*
  5. Βενεζουέλα 2*

*Έχουν κάνει το ρεπό τους

Share it