Search

Βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΤ για το αφιέρωμα του στον ΑΟ Ορεστιάδας ο Βασίλης Στοάκης

Η ιστορία και η προσφορά του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας στον ελληνικό αθλητισμό είναι ανυπολόγιστη. Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε καθώς το έντυπο και ραδιοφωνικό αφιέρωμα του Βασίλη Στοάκη για την συμπλήρωση μισού αιώνα ιστορίας έδωσε στον Εβρίτη αθλητικογράφο το βραβείο «Θεαγένης ο Θάσειος» στην 23η τελετή βραβείων του ΠΣΑΤ.

Ο Βασίλης Στοάκης παρέλαβε τον έπαινο του ευχαριστώντας όλους τους ομιλητές του αφιερώματος ενώ προηγήθηκε η αναφορά του Στέφανου Αβραμίδη, αθλητικογράφου και παρουσιαστή της εκδήλωσης, ο οποίος έκανε λόγο για το θρυλικό πανό «Ορεστιάδα σημαίνει καθήκον, πίστη, όνειρο και απέραντη αγάπη», ένα πανό και ένα μήνυμα που ίσως είναι το ωραιότερο στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Γερακάρης, ένας εκ των πλέον καταξιωμένων αθλητικών συντακτών έκανε λόγο για παθολογική σχέση των κατοίκων της Ορεστιάδας με το βόλεϊ και ευχήθηκε να βρει σύντομα το δρόμο της και να επανέλθει η πόλη και ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας ψηλά στο βολεϊκό στερέωμα.

Εκτός από την οικογένεια του ο Βασίλης Στοάκης αφιέρωσε το βραβείο στους κατοίκους της Ορεστιάδας τονίζοντας πως «μέσα από τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας είδαν να γίνονται πράξη τα όνειρα τους». Μάλιστα με το πέρας της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αφού συνεχάρη τον κ. Στοάκη για το αφιέρωμα και την βράβευση ζήτησε να «κρατήσει δυνατά γιατί η Ορεστιάδα πρέπει να είναι ισχυρή παντού» με τον Βασίλη Στοάκη να ζητάει από τον Γ.Γ. Αθλητισμού να μην ξεχνάει την περιοχή και να στηριχθεί έμπρακτα από την Πολιτεία.

Share it