Search

Euro 2020: Η ανασκόπηση της 13ης ημέρας

Φινάλε στη φάση των ομίλων είχαμε την 13η ημέρα του Euro 2020, με την αυλαία να πέφτει και στον 5ο και τον 6ο όμιλο.

18 γκολ, συναρπαστικά ματς μέχρι και το τελευταίο λεπτό, με την Ισπανία τελικά να γλυτώνει το κάζο, τη Γερμανία να βρίσκει την πρόκριση στα τελευταία λεπτά, Γαλλία και Πορτογαλία να βολεύονται και με την μεταξύ τους ισοπαλία, την Ουκρανία να προκρίνεται ως μια από τις καλύτερες τρίτες και τις Σλοβακία και Φινλανδία να μένουν εκτός.

Στη Σεβίλλη η Σλοβακία..πλήρωσε τα σπασμένα και δέχτηκε πεντάρα από τους Ισπανούς που επιτέλους αναθάρρησαν. Ο Ντουμπράβκα στο 12′ απόκρουσε το πέναλτι του Μοράτα, όμως στο 30′ πέτυχε το αυτογκόλ του αιώνα για το 0-1. Ο Λαπόρτ στο 45′ με κεφαλιά έκανε το 0-2 πριν την ανάπαυλα, με τον Σαράμπια στο 56′ να πετυχαίνει με πλασέ το 0-3, τον Φεράν Τόρες στο 67′ με τακουνάκι να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 0-4 και τον Κούτσκα στο 71′ να διαμορφώνει με νέο..αυτογκόλ το τελικό 0-5.

Στην Αγία Πετρούπολη ο Φόρσμπεργκ έδωσε προβάδισμα στη Σουηδία από το 2′, ενώ στο 59′ με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Ο Λεβαντόφσκι που στο πρώτο μέρος έστειλε δύο σερί φορές την μπάλα στο ίδιο σημείο του οριζόντιου δοκαριού, χάνοντας αυτό που δεν χάνεται, μείωσε σε 2-1 με φοβερό γκολ στο 61′ και ισοφάρισε με κοντινό πλασέ στο 84′. Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Κλάεσον στο 90′.

Έτσι οι Σουηδοί τερμάτισαν πρώτοι, οι Ισπανοί δεύτεροι, οι Σλοβάκοι τρίτοι, αλλά με κακό συντελεστή τερμάτων που τους άφησε εκτός και οι Πολωνοί τέταρτοι.

Στην Βουδαπέστη Πορτογαλία και Γαλλία στο remake του προηγούμενου Τελικού, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 31′, ο Μπενζεμά ισοφάρισε επίσης με πέναλτι στο 45′, στο 47′ ο ίδιος με ωραίο τελείωμα έδωσε προβάδισμα στους μπλε για το 1-2 και στο 60′ ο Κριστιάνο εκ νέου από την άσπρη βούλα ισοφάρισε στο τελικό σκορ.

Στο Μόναχο, σε ένα απίστευτο ματς, οι Ούγγροι έφτασαν κοντά σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σε Euro, ωστόσο στο τέλος…προκρίνονται οι Γερμανοί! Οι Μαγυάροι προηγήθηκαν στο 11′ με την κεφαλιά του Άνταμ Σζάλαι, στη συνέχεια οι Γερμανοί είχαν δοκάρι με τον Χούμελς και τελικά ισοφάρισαν στο 66′ με τον Χάβερτς. Μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά οι Ούγγροι ανέκτησαν το προβάδισμα με την νέα κεφαλιά του Σέφερ, για να έρθει ο Λεόν Γκορέτσκα στο 84′ να ισοφαρίσει σε 2-2 και να στείλει τα Πάντσερ στην φάση των “16”.

1η η Γαλλία σε αυτόν τον όμιλο, 2οι οι Γερμανοί, 3η η κάτοχος Πορτογαλία και αποκλεισμός για την Ουγγαρία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου:

Σλοβακία-Ισπανία 0-5

Σουηδία-Πολωνία 3-2

  1. Σουηδία 7
  2. Ισπανία 5
  3. Σλοβακία 3
  4. Πολωνία 1

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία του 6ου ομίλου:

Γερμανία-Ουγγαρία 2-2

Πορτογαλία-Γαλλία 2-2

  1. Γαλλία 5
  2. Γερμανία 4
  3. Πορτογαλία 4
  4. Ουγγαρία 2

Share it