Search

Euro 2020: Η ανασκόπηση της 12ης ημέρας

Φίναλε στον 4ο όμιλο είχαμε την 12η ημέρα του Euro 2020, με 5 γκολ, την Αγγλία να κατακτά την πρωτιά, την Κροατία να τερματίζει δεύτερη, την Τσεχία να μένει 3η, έχοντας κερδίσει την πρόκρισή της από χθες και την Σκωτία να αποχαιρετά.

Στη Γλασκώβη οι Κροάτες προηγήθηκαν στο 17′ με το σεντερφορίσιο γκολ του Βλάσιτς, όμως οι Σκωτσέζοι απάντησαν στο 42′ ισοφαρίζοντας με το σουτ του Μακγκρέγκορ. Οι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου τα βρήκαν σκούρα, όμως στο 62′ ο μεγάλος αρχηγός Λούκα Μόντρις με ένα απίστευτο σουτ με το εξωτερικό έδωσε εκ νέου το προβάδισμα, για να βγάλει στο 77′ και την ασίστ με κόρνερ, για την κεφαλιά του Πέρισιτς και το τελικό 3-1. Μάλιστα το 3ο γκολ της Κροατίας της χάρισε και τη 2η θέση του ομίλου, μιας που πέτυχε περισσότερα τέρματα από τους Τσέχους.

Στο Γουέμπλει, σε ένα ματς με λίγες φάσεις, η Αγγλία έκανε το χρέος της και τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου. Τα λιοντάρια είχαν δοκάρι στο 2′ με τον Στέρλινγκ, όμως δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Γκρίλις που έχει γίνει ο αγαπημένος παίκτης της κερκίδας, πέτυχε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου:

Κροατία-Σκωτία 3-1

Τσεχία-Αγγλία 0-1

  1. Αγγλία 7
  2. Κροατία 4
  3. Τσεχία 4
  4. Σκωτία 1

Share it