Search

Euro 2020: Η ανασκόπηση της 11ης ημέρας

Φίναλε σε 2ο και 3ο όμιλο είχαμε την 11η ημέρα του Euro 2020, με 11 γκολ, σφραγίδα στην πρωτιά του Βελγίου και προκρίσεις Αυστρίας, Δανίας και..πέντε ακόμα ομάδων.

Στο Βουκουρέστι η Αυστρία ήταν ανώτερη της Ουκρανίας σε όλη τη διάρκεια του ματς και έφτασε στην νίκη με 0-1 με την προβολή του Μπαουμγκάρτνερ στο 21′ μετά από κόρνερ του Αλάμπα. Έτσι οι Αυστριακοί τερμάτισαν 2οι και για πρώτη φορά στην ιστορία τους προκρίθηκαν στα νοκ άουτ του Euro. Οι Ουκρανοί πλέον θα περιμένουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Στο Άμστερνταμ σε ένα αδιάφορο ματς οι Ολλανδοί έκαναν το 3/3 κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία. Προηγήθηκαν με τον Ντεπάι μετά από ασίστ του Μάλεν σε ωραία αντεπίθεση στο 24′, ενώ ο Βαϊνάλντουμ με δύο γκολ στο 51′ και το 58′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με τους Οράνιε να έχουν και δύο δοκάρια. Όλα αυτά στο τελευταίο ματς του Γκόραν Πάντεφ με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας.

Στον 2ο όμιλο το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο σχεδόν μέχρι τέλους. Στην Αγία Πετρούπολη οι Βέλγοι κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Φινλανδών και επικράτησαν με 0-2 με το αυτογκόλ του Χραντέτσκι στο 74′ μετά από κεφαλιά του Βερμάελεν και το πλασέ του Λουκάκου στο 81′. Έτσι τερμάτισαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στην Κοπεγχάγη οι Δανοί διέσυραν τη Ρωσία με 1-4 και την ύστατη στιγμή τερμάτισαν 2οι! Οι Δανοί προηγήθηκαν με το ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Ντάμσγκααρντ στο 38′ και έκαναν το 0-2 με τον Πόουλσεν στο 59′ ύστερα από νέο τραγικό λάθος της άμυνας των τυπικά γηπεδούχων. Οι Ρώσοι μείωσαν με το πέναλτι του Τζιούμπα στο 70′, ο οποίος μάλιστα έγραψε ιστορία όντας πλέον πρώτος σκόρερ της Εθνικής του, όμως οι Δανοί ανέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων με το φοβερό σουτ βολίδα του Κρίστενσεν στο 79′, με τον Μάελε να διαμορφώνει στο 82′ το τελικό 1-4.

Με αυτά τα αποτελέσματα υπήρξε τριπλή ισοβαθμία με τη Φινλανδία να μένει 3η, όμως με 3 βαθμούς και άσχημα συντελεστή τερμάτων και τη Ρωσία 4η.

Τέλος μετά τα σημερινά αποτελέσματα, με 2 ομάδες να τερματίζουν στην 3η θέση με 3 βαθμούς, η Ελβετία που συγκέντρωσε 4, έγινε η πρώτη 3η που προκρίθηκε στους “16”. Επίσης την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση εξασφάλισαν και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν 4 βαθμούς ήτοι Αγγλία, Τσεχία, Σουηδία και Γαλλία.

Έτσι γνωρίζουμε ήδη και τα πρώτα ζευγάρια της επόμενης φάσης και μάλιστα τα δύο ματς με τα οποία θα ανοίξει και η αυλαία της το Σάββατο. Συγκεκριμένα στις 19:00 η Ουαλία θα αντιμετωπίσει τη Δανία στο Άμστερνταμ και στις 22:00 η Ιταλία την Αυστρία στο Γουέμπλει.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Φινλανδία-Βέλγιο 0-2

Ρωσία-Δανία 1-4

  1. Βέλγιο 9
  2. Δανία 3
  3. Φινλανδία 3
  4. Ρωσία 3

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

Βόρεια Μακεδονία-Ολλανδία 0-3

Ουκρανία-Αυστρία 0-1

  1. Ολλανδία 9
  2. Αυστρία 6
  3. Ουκρανία 3
  4. Βόρεια Μακεδονία 0

Share it