Search

Έκανε το ”κόλπο” στα πιτ και κέρδισε ο Φερστάπεν στην Γαλλία!

Επιστροφή στις νίκες για τον Μαξ Φερστάπεν ο οποίος είδε πρώτος την καρό σημαία στον Γκραν Πρι της Γαλλίας. Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος εκμεταλλεύτηκε την στρατηγική των δύο στοπ της ομάδας του και κατάφερε να περάσει τον Χάμιλτον λίγο πριν το τέλος. Ακόμη ένα πόντιουμ για τον Πέρεζ ενώ δυνατά τερμάτισαν Μακλάρεν και Άστον Μάρτιν που έβαλαν και τα δύο μονοθέσιά τους στην δεκάδα.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον pole man αφού μπλόκαρε στην δεύτερη στροφή βγαίνοντας εκτός πίστας με τον Βρετανό πιλότο της Μερσέντες να τον προσπερνά. Σε εκείνο το σημείο ο Φερστάπεν θα έπρεπε να ακολουθήσει την ειδική διαδρομή για την είσοδο του ξανά στην πίστα κάτι που δεν έκανε, όμως οι αγωνοδίκες έκριναν ότι έχασε τον έλεγχο σε σημείο που να μην μπορέσει να ακολουθήσει την συγκεκριμένη πορεία οπότε δεν του επιβλήθηκε κάποια ποινή. Κατά την πρώτη αλλαγή ελαστικών η Ρεντ Μπουλ έκανε το undercut βάζοντας ξανά τον Ολλανδό στην πρωτοπορία. Ο Χάμιλτον αφού αρχικά πίεσε για να προσπεράσει, χωρίς επιτυχία, στην συνέχεια σταμάτησε ξεκινώντας να κάνει διαχείριση των ελαστικών του. Τα ελαστικά όμως άρχισαν να φθείρονται αρκετά γρήγορα σε όλα τα μονοθέσια οπότε η Ρεντ Μπουλ πήρε την απόφαση να κάνει δύο στοπ την ώρα που ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έμενε στην πίστα. Ο ρυθμός του Φερστάπεν ήταν καταιγιστικός, και αφού πέρασε τον Πέρεζ, περίμενε μια μάχη με τον Μπότας που όμως δεν έγινε αφού ο Φινλανδός έκανε λάθος, με την προσπέραση τελικά να γίνεται άνετα. Στην συνέχεια ο δρόμος προς τον Χάμιλτον ήταν ανοικτός με τον πιλότο της Μερσένετες να μην μπορεί να τον εμποδίσει και τον Ολλανδό να πανηγυρίζει την νίκη.

Η Μακλάρεν κατέκτησε την 4η και 5η θέση συγκεντρώνοντας σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, βλέποντας ταυτόχρονα τον Ρικκιάρντο να βγάζει αντίδραση στο υποτονικό ξεκίνημά του. Χαμόγελα στην Άστον Μάρτιν με την 9η και 10η θέση με τον Στρολλ να μπαίνει στους βαθμούς την στιγμή που ξεκίνησε από την τελευταία θέση του grid. Απογοητευτική η Φεράρι που έμεινε εκτός πόντων όταν και τα δύο μονοθέσια της ξεκίνησαν μέσα από την δεκάδα. Χαμένη ευκαιρία για την Αλπίν που ενώ είχε την ταχύτητα και τον Αλόνσο σε καλή μέρα ο Οκκόν δεν κατάφερε να φέρει και άλλους πόντους στην ομάδα.

Share it