Search

Σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ξάνθης για Μητρώο, θέματα υγείας και πρωταθλήματα

Μια διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια Γενική Συνέλευση, που αντί για Φεβρουάριο ελέω Covid έγινε Ιούνιο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (18/6) στον ανοιχτό χώρο του καφέ του ξενοδοχείου του Le Chalet στα Πηγάδια για την ΕΠΣ Ξάνθης.

Μετά απο μια δύσκολη χρονιά οπού μετά απο ελάχιστα παιχνίδια λόγω της πανδημίας είχαμε την βίαιη διακοπή της ποδοσφαιρικής σεζόν που κρίθηκε ως μη γενόμενη, με την πανδημία να φέρνει αρκετά ζητήματα και κουβέντα ενόψει και της νέας σεζόν, με την Γ.Σ. να βγάζει αρκετά ενδιαφέρουσες και σημαντικές ειδήσεις.

Αρκετά θέματα κάλυψε η γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ξάνθης που ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου της Ξάνθης που έφυγαν απο την ζωή πρόσφατα. Τα περισσότερα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος βέβαια να περιστρέφονται γύρω από τα οικονομικά ζητήματα αλλά και τα θέματα υγείας και πρόληψης. Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Πανίδη να τονίζει για ακόμα μια φορά το πόσο σημαντικό είναι οι ομάδες να ενεργοποιηθούν και να εγγραφούν στο Μητρώο καθώς θα υπάρξει πρόβλημα και στην διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, με μόλις 6 ομάδες της Ένωσης αυτή την στιγμή να έχουν γραφτεί.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πανίδης ανέφερε αρκετές φορές το πόσο σημαντικό είναι να ολοκληρώσουν όλες οι ομάδες την διαδικασία τόσο για να μπορούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που δίνεται απο το κράτος στα εγγεγραμμένα μέλη του Μητρώου αλλά και να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με την διεξαγωγή των αγώνων καθώς με βάση τα όσα είχε προαναγγελθεί απο την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι σύλλογοι που δεν θα εγγραφούν στο Μητρώο δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση Δημοτικών γηπέδων αλλά και να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα(!).

Παράλληλα εγκρίθηκαν τόσο ο Διοικητικός όσο και ο Οικονομικός απολογισμός, ενώ στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης έκανε τον απολογισμό μιας δύσκολη χρονιάς σε όλα τα επίπεδα και τις προσπάθειες που έχουν γίνει απο την τόσο για την οικονομική εξυγίανση ώστε η Ένωση να μείνει ανοιχτή όσο και για την επόμενη μέρα. Όπως γνωστοποίησε μάλιστα θα γίνει το ίδιο με πέρσι και έτσι οι ομάδες θα επιβαρυνθούν μόνο με το κόστος συμμετοχής στο πρωτάθλημα και να μην πληρωθεί ούτε φέτος ετήσια συνδρομή δίνοντας την ευκαιρία σε νέες και παλιές ομάδες(π.χ. Εράσμιο και Σέλινο) να επιστρέψουν ξανά στα γήπεδα και τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης.

Απο εκεί και πέρα αναφέρθηκε για τις Σχολές προπονητών που έγιναν και θα γίνουν, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ενωσιακού που θα ανήκουν στην Ένωση για ακόμα 49 χρόνια μετά την έγκριση παραχώρησης απο τον Δήμο κάτι που ανοίγει νέους ορίζοντες για αναβάθμιση των χώρων και βελτιωτικά έργα. Τέλος αναφέρθηκε στις αρκετές συναντήσεις της Διοίκησης της ΕΠΣ με Δημάρχους και Αντιδημάρχους, Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη και άλλους φορείς ώστε να λυθούν σημαντικά θέματα που ταλανίζουν της ομάδες της Ένωσης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ΠΑΕ Ξάνθη για την παραχώρηση χιλιάδων καθισμάτων τόσο στις ομάδες του Νομού όσο και την ίδια την Ένωση.

Μετά το πέρας των απολογισμών υπήρξε συζήτηση και ερωτήματα που έθεσαν παράγοντες των ομάδων με τα περισσότερα να αφορούν οικονομικά ζητήματα αλλά επίσης και μέτρα πρόληψης και το σημαντικό πάντα θέμα της υγείας των ποδοσφαιριστών των ομάδων και τα μέτρα που υπάρχουν(κάρτα υγείας) αλλά και αυτά που πρέπει να παρθούν(ασφάλιση, απινιδωτές) για την καλύτερη δυνατή διασφάλιση τους. Υπήρξε εποικοδομητική κουβέντα και αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι, ενώ άπαντες οι παράγοντες εξήραν την Διοίκηση της Ένωσης και την Γραμματεία της για την αμεσότητα και βοήθεια που παρέχει αλλά και για τις σημαντικές μειώσεις και υποχωρήσεις που έγιναν για να μπορέσει να είναι η ΕΠΣ βιώσιμη.

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με την ευχή όλων άπαντες να είναι υγιείς με την ελπίδα την φετινή χρονιά οι διοργανώσεις της Ένωσης να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν κανονικά, ενώ όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ οι ευχές της Ένωσης και όλων των σωματείων της είναι με τον Ορφέα Ξάνθης ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα με τον Διαγόρα Στεφανοβικείου για τα μπαράζ ανόδου στην Super League 2.

Share it