Search

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες Πρωταθλήματος Δρόμου Αντοχής & Ατομικής Χρονομέτρησης της ΕΠΣΜΑΘ

Με επιτυχία και με γνώμονα την ασφάλεια όλων, ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του Πρωταθλήματος Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής, όλων των κατηγοριών, που διεξήχθη το Σάββατο 12/6/2021 στον Δαφνώνα Ξάνθης και την Κυριακή 13/6/2021 στη Σταυρούπολη Ξάνθης.

Το Σάββατο 12/6/2021 και λίγο πριν από την εκκίνηση του αγωνίσματος Ατομικής Χρονομέτρησης, διενεργήθηκαν δωρεάν self tests, από συνεργείο του ΕΟΔΥ, και όλες οι ομάδες ήταν υποχρεωμένες να προσκομίσουν μαζί με τα ατομικά δελτία των αθλητών, υπεύθυνη δήλωση τήρησης του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, και φυσικά αρνητικά τεστ covid-19 τα οποία ελέγχθηκαν από τον υπεύθυνο covid -19.

Τους αγώνες Πρωταθλήματος τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης, και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, οι οποίοι αμφότεροι παρακολούθησαν την διεξαγωγή των αγώνων, και μετά την ολοκλήρωσή τους, απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές των αγώνων. Μαζί τους ήταν και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ κ. Παπαδόπουλος Παύλος, με τον Πρόεδρο του «Π.Ο. Πήγασος Ξάνθης» κ. Μιχάλη Σπανίδη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης κατά την διάρκεια των απονομών δήλωσε: « Σας καλωσορίζουμε στην Δημοτική ενότητα Σταυρούπολης στον οικισμό Δαφνώνα, όπου την εποχή αυτή το τοπίο είναι μαγευτικό και περιμένει να υποδεχτεί τους Τουρίστες του εναλλακτικού τουρισμού. Στην περιοχή του Νέστου υπάρχουν εταιρίες που κανείς μπορεί να γνωρίσει τα αθλήματα του βουνού. Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της ΕΠΣΜΑΘ αποτελεί μεγάλη τιμή για τον τόπο μας, όπου για πρώτη φορά διοργανώνει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, όπως το Πρωτάθλημα της ΕΠΣΜΑΘ, το οποίο συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια, και ειδικότερα τους εθελοντές του Π.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ, οι οποίοι πρωτοστατούν στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλα τα παιδιά!»

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Τσέπελης Μανώλης μεταξύ άλλων τόνισε: « Ζούμε ένα όνειρο, καθώς μετά το τέλος του lockdown που δοκίμασε τις αντοχές όλων μας, βρισκόμαστε στην ευλογημένη περιοχή του Δαφνώνα και της Σταυρούπολης, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει το άθλημα της ποδηλασίας με ασφάλεια, κάνοντας παράλληλα και άλλες δραστηριότητες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ευφραιμίδη, για την συνεργασία και υποστήριξή του, καθώς η απόφασή του για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της ΕΠΣΜΑΘ, συντέλεσε ώστε να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του και να απολαύσει την μοναδικότητα του τοπίου της περιοχής του Νέστου. Ελάτε στην πόλη μας είναι η καλύτερη!»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ κ. Παπαδόπουλος Παύλος τόνισε: «Μετά από την παρατεταμένη αγωνιστική απραξία πολλών μηνών, επιτέλους ήρθε η στιγμή που οι αθλητές και αθλήτριες της ΕΠΣΜΑΘ, θα πάρουνε μέρος σε έναν ποδηλατικό αγώνα. Εύχομαι η Πανδημία να φύγει γρήγορα μακριά από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από το άθλημα της Ποδηλασίας. Καλό αγώνα σε όλους τους αθλητές μας.»

Η αγωνιστική δράση έδωσε πλούσιο θέαμα σε όλους παρευρέθηκαν στις χαρτογραφημένες διαδρομές του αγώνα, όπου  επιμελώς προετοίμασαν εδώ και μέρες οι εθελοντές του Π.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, προκειμένου η διέλευση όλων των αθλητών να γίνει με απόλυτη ασφάλεια. Για τον σκοπό αυτό, επιστρατεύτηκε μεγάλη δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης, Ξάνθης, και Δράμας καθώς το σημείο διεξαγωγής του αγώνα αντοχής, διερχόταν τους δύο γειτονικούς νομούς, Ξάνθης και Δράμας.

Νικητές αναδείχτηκαν οι καλύτεροι! Στο άθλημα της ατομικής χρονομέτρησης πρώτευσαν: Στην κατηγορία Παίδων- Κορασίδων Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ του ΒΑΟ Θεσσαλονίκης, και η ΤΟΥΡΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΠΑΟΚ στις Κορασίδες. Στην κατηγορία Γυναικών Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ΣΠΑΝΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ του « ΠΣΞ Ο ΠΗΓΑΣΟΣ». Στην κατηγορία: ΜΙΝΙ ο ΝΑΚΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Πανσερραικού αναδείχτηκε Πρωταθλητής, και η ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΠΑΣ ΑΕΡΩΠΟΣ Πρωταθλήτρια στα μεγάλα κορίτσια. Στα μεγάλα αγόρια Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Μπάρκας Ελευθέριος του Π.Ο. ΒΕΛΟΣ, και γιός του Ολυμπιονίκη της ΕΠΣΜΑΘ Κλεάνθη Μπάρκα. Στους Παμπαίδες και Παμνκορασίδες ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΠΟ ΠΗΓΑΣΟΣ, έσπασε τα χρονόμετρα πραγματοποιώντας άριστη εμφάνιση, όπως και η ΜΑΛΟΥΣΗ ΦΑΝΗ του ΠΑΟΚ, η οποία αγωνίσθηκε συγκεντρωμένα και κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά στο αγώνισμα!

Κάτι παρόμοιο συνέβη τον ΠΑΤΣΙΑ ΔΙΟΝΥΣΗ του ΠΑΟΚ στην Κατηγορία Ανδρών- Εφήβων, που έκανε και την έκπληξη στον αγώνα, όπως και ο ομόσταυλος του ο SAMODUROV ALEXANDR επίσης του ΠΑΟΚ στην κατηγορία Ανδρών, οι οποίοι αμφότεροι τερμάτισαν με μια διαφορά 20 δευτερολέπτων, αποσπώντας το χειροκρότημα όλων.

Στην μεγάλη και δύσκολη κατηγορία των Masters Β, είχαμε την εντυπωσιακή Νίκη του ΜΑΥΡΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του ΠΟ ΒΕΛΟΣ, και του ΛΕΥΤΕΡΗ ΤΣΕΛΕΓΚΙΔΗ του Π.Ο ΔΡΑΜΑΣ στην κατηγορία Masters A.

Στους Αγώνες Αντοχής επί Δημοσίας Οδού που διεξήχθησαν την Κυριακή 13/6/2021 είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Στην κατηγορία Παίδων- Κορασίδων ο ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ του ΒΑΟ ήταν ο αδιαμφισβήτητος Πρωταθλητής ΕΠΣΜΑΘ, καθώς άντεξε στην πίεση των αντιπάλων του μέχρι το τέλος και κυριάρχησε στο τελικό σπρίντ, που έλαβε χώρα όπως όλοι οι τερματισμοί στην Πλατεία Σταυρούπολης Ξάνθης. Η ΤΟΥΡΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΠΑΟΚ επίσης απέδειξε την ανοδική της πορεία την πολύ καλή προετοιμασία που έκανε όλη την χρονιά. Στην κατηγορία Γυναικών η ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΠΟ ΒΕΛΟΣ, έδειξε ότι είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, τερματίζοντας στην πρώτη θέση! Στην δύσκολη κατηγορία Ανδρών –Εφήβων, ο ΣΙΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΠΑΙΣΙΟΣ του ΠΑΣ ΑΕΡΩΠΟΣ από την Έδεσσα, ποδηλάτησε πολύ έξυπνα, και υποδειγματικά καθώς τράβηξε την κούρσα άντεξε στα πολλαπλά ντεμαράζ, και πήρε την νίκη στην τελική ανηφορική ευθεία η οποία όπως φάνηκε καταπόνησε τις τελευταίες δυνάμεις όλων των αθλητών. Ο ΠΑΤΣΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ του ΠΑΟΚ στην κατηγορία των εφήβων έδειξε πανέτοιμος για να ανταγωνισθεί τους Άντρες, οι οποίοι έτρεχαν από κοινού στον αγώνα.

Στους  MASTERS A, ο ΤΣΙΑΒΕΣ ΦΩΤΗΣ του ΠΑΟΚ πήρε το Πρωτάθλημα μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε κυνηγώντας τον χρόνο που ήταν με το μέρος του. Στους Masters Β, νικητής αναδείχτηκε ο ΦΛΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του Π.Ο ΔΡΑΜΑΣ, που ανάμενε την κατάλληλη στιγμή για να εκδηλωθεί μετά από την άτυχη πτώση που είχε στον τερματισμό ο αθλητής του ΠΗΓΑΣΟΥ Τσακμάκης Ιωάννης. Οι απονομές έλαβαν χώρα στην Κεντρική Πλατεία της Σταυρούπολης.

Κανένας αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί  χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη κάποιων ανθρώπων οι οποίοι πιστεύουν στο άθλημα της Ποδηλασίας, όπως είναι οι Χορηγοί του φετινού Πρωταθλήματος της ΕΠΣΜΑΘ. Η εταιρία εξοπλισμού συνεργείων «ΜΑΛΛΙΝΗΣ Α.Ε.» όπου για 2η συνεχή χρονιά στηρίζει τα Πρωταθλήματα Δρόμου και ΜΤΒ, με αμείωτο το ενδιαφέρων της για την πρόοδο και ασφάλεια διεξαγωγής των αγώνων ποδηλασίας. Τα Ζαχαροπλαστεία ΤΙΤΑΝΙΑ τα οποία από το 1935 χαρίζουν γεύσεις ξεχωριστές σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Η εταιρία Demaraz η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή κορυφαίου ποδηλατικού  εξοπλισμού, η Αλυσίδα καταστημάτων « ΟΠΟΔΗΛΑΤΗΣ» που εδώ και χρόνια στηρίζει ακούραστα το έργο της ΕΠΣΜΑΘ αλλά και των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Το Μέλι « ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ» το οποίο αποτελεί την βάσει για την καλύτερη διατροφική υποστήριξη σε όλους τους ποδηλάτες, Και φυσικά τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Share it