Search

Ο Δρομέας Θράκης πεζοπορεί στο Παγγαίο

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης πεζοπορικής διαδρομής του Δρομέα Θράκης στον Άβαντα, Δήμου Αλεξανδρούπολης, συνεχίζουμε δυναμικά με την δεύτερη σε σειρά πεζοπορία, στις 20 Ιουνίου, αυτή την φορά αφιερωμένη στους δυνατούς και πιο «μάχιμους» πεζοπόρους του Δρομέα Θράκης και τους φίλους του.

Προορισμός το όρος Παγγαίο, μονοπάτι της Μεσορόπης, στην Σπηλιά “Βοσκοβρύση” (Τσομπάν Σουί).
Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες διαδρομές μιας και ο όγκος του Παγγαίου εκ των πραγμάτων συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα και πλουσιότερα, από πλευράς πανίδας και χλωρίδας, βουνά της χώρας μας. Η δική μας Κικη Τσακαλδήμη πρόσφατα περπάτησε στο συγκεκριμένο μονοπάτι και ο ενθουσιασμός και η περιγραφή των τοπίων ήταν αρκετά ώστε να επιλεχθεί η συγκεκριμένη διαδρομή για τους φίλους και μέλη του συλλόγου.

Πρόκειται για μονοπάτι σπάνιας ομορφιάς με μικρούς καταρράχτες και λίμνες, διαθέτει παγκάκια και κιόσκια στα σημεία ξεκούρασης, προστατευτικούς φράκτες, ξύλινα γεφυράκια και πέτρινα σκαλοπάτια.

Το χωριό της Μεσορόπης βρίσκεται στο 36ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας- Θεσσαλονίκης. Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας μέσα από το χωριό σε υψόμετρο 350 μέτρων και θα φτάσουμε πρώτα στο σημείο που λέγεται “Ομβριός”, εκεί όπου γίνεται ο αγιασμός των υδάτων του χωριού! Η πορεία μας έπειτα θα γίνει ανηφορική και θα μας οδηγήσει μέχρι τη σπηλιά της “Βοσκόβρυσης” στα 1150 μ. Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στο σύνολό της απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.

Αρχηγός αποστολής: Κική Τσακαλδήμη.
Υποστήριξη από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Υψομετρική ανάβαση: 800 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 – 6 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)*
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)
Η χρήση πεζοπορικού παπουτσιού και πεζοπορικών μπαστουνιών είναι υποχρεωτική.
Η μετακίνηση θα γίνει με ναυλωμένο λεωφορείο, το οποίο θα πραγματοποιήσει στάσεις σε Κομοτηνή και Ξάνθη.
Ώρα εκκίνησης από Αλεξανδρούπολη: 7:30πμ
Σημείο αναχώρησης, Χώρος στάθμευσης σταδίου Φώτης Κοσμάς.
Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα ακολουθήσει γεύμα σε παραδοσιακή τοπική ταβέρνα.

*Σημείωση Βαθμού Δυσκολίας: Τεχνικά Εύκολο αλλά ΔΥΣΚΟΛΟ όσον αφορά την φυσική κατάσταση, καθώς το μονοπάτι είναι μόνιμα ανηφορικό για 5 χιλιόμετρα και επιστροφή από το ίδιο σημείο, που σημαίνει ακόμη 5 χλμ μόνιμης κατηφόρας.
**Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μια μικρή πετσέτα σε περίπτωση που επιλέξετε να βουτήξετε τα πόδια σας στα ευχάριστα παγωμένα νερά των μικρών λιμνών που σχηματίζουν οι καταρράκτες!

Εγγραφές: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctKh2Uv7aC18vmQaN0eINPkroNORklD3Emutvou7gkzIFlFg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Γ.Γ.Α. Αναλυτικά:

1) Συμμετοχή έως 50 πεζοπόρων.
2) Χρήση μάσκας πριν την έναρξη και μετά το πέρας της πεζοπορίας.
3) Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των πεζοπόρων κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας.
4) Απαραίτητη η χρήση rapid test ή pcr test των τελευταίων 48 ωρών ή self test των τελευταίων 24 ωρών.
5) Σύσταση για αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψιών.
6) Για τους εμβολιασμένους δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση από την υγειονομική επιτροπή, για την απαλλαγή τους από τα τεστ συνολικά.

Share it