Search

Euro 2020: Η ανασκόπηση της 3ης ημέρας

Δέκα γκολ, την πρώτη νίκη της Αγγλίας σε πρεμιέρα Euro, την επικράτηση της Αυστρίας επί της Βόρειας Μακεδονίας και την δύσκολη νίκη των Ολλανδών στην πρεμιέρα τους, περιελάμβανε το πρόγραμμα της 3ης ημέρας του Euro 2020.

Στο πρώτο ματς της ημέρας για τον 4o όμιλο, οι Άγγλοι, μπροστά στο κοινό τους στο Γουέμπλει, επικράτησαν με 1-0 της Κροατίας, παίρνοντας μια άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό στα Ημιτελικά του Mundial του 2018 στη Ρωσία. Τα λιοντάρια ήταν καλύτερα σε όλη τη διάρκεια του ματς, δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε καμία στιγμή του αγώνα και τελικά έφτασαν στην επικράτηση με το πλασέ του Στέρλινγκ στο 57′. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Αγγλίας σε πρεμιέρα Euro μετά από 9 αποτυχημένες προσπάθειες.

Για τον 3ο όμιλο στο ματς που έγινε στις 19:00 στο Βουκουρέστι η Αυστρία κέρδισε με 3-1 τη Βόρεια Μακεδονία. Οι ανώτεροι Αυστριακοί προηγήθηκαν στο 18′ με το ωραίο πλασέ του Λάινερ στην κίνηση. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 28′ με τον Πάντεφ να εκμεταλλεύεται μια αναμπουμπούλα και να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-1. Οι Αυστριακοί ανέκτησαν το προβάδισμα στο 78′ με το πλασέ του Γκρέγκοριτς μετά από σέντρα του Αλάμπα, ενώ ο Αρναούτοβιτς με πλασέ στο 89′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο βραδινό ματς στο Άμστερνταμ οι Ολλανδοί ξεκίνησαν ιδανικά και προηγήθηκαν με 2-0 των Ουκρανών. Ο Βαϊνάλντουμ στο 52′ με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 και ο Βέχορστ στο 58′ μετά από νέα ασίστ του Ντάμφρις πέτυχε το 2-0. Ωστόσο οι Ουκρανοί από το πουθενά, εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των Οράνιε, μείωσαν σε 2-1 με το φοβερό σουτ του Γιαρμολένκο στο 75′ και ισοφάρισαν με την κεφαλιά του Γιάρεμτσουκ στο 79′. O MVP του αγώνα όμως Ντένζελ Ντάμφρις με κεφαλιά στο 85′ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

Αυστρία-Βόρεια Μακεδονία 3-1

Ολλανδία-Ουκρανία 3-2

  1. Αυστρία 3
  2. Ολλανδία 3
  3. Oυκρανία 0
  4. Βόρεια Μακεδονία 0

Share it