Search

Euro 2020: Η ανασκόπηση της 2ης ημέρας

Έξι γκολ, ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν που ευτυχώς φαίνεται να έχει αίσιο τέλος, το Βέλγιο που επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, μια έκπληξη και μια ισοπαλία περιελάμβανε το πρόγραμμα της 2ης ημέρας του Euro 2020.

Στο πρώτο ματς της ημέρας για τον 1ο Όμιλο, Ουαλία και Ελβετία αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο Μπακού. Οι Ελβετοί είχαν την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όπως και τις περισσότερες αξιόλογες τελικές και τελικά προηγήθηκαν στο 49′ με την κεφαλιά του Εμπολό μετά το κόρνερ του Σακίρι. Ωστόσο οι Ουαλοί στη συνέχεια αναθάρρησαν, βγήκαν από το καβούκι τους, κράτησαν μπάλα και τελικά πήραν την ισοπαλία, με τον Μουρ να ισοφαρίζει με κεφαλιά στο τελικό 1-1 στο 74′.

Στη Κοπεγχάγη οι Φινλανδοί πήραν το διπλό επικρατώντας με 0-1 της Δανιάς, βάζοντας φωτιά στον όμιλο. Οι Δανοί ήταν ανώτεροι, όμως οι Φινλανδοί στην μοναδική τους τελική στο ματς πέτυχαν το γκολ με την κεφαλιά του Πογιανπάλο στο 60′. Οι Δανοί συνέχισαν να προσπαθούν, όμως ο Χόιμπιεργκ σπατάλησε την σημαντικότερη ευκαιρία της ομάδας του, χάνοντας πέναλτι στο 74′. Όλα αυτά βέβαια, στη σκιά των όσων συνέβησαν με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν, που πάγωσε όλο τον κόσμο, ο οποίος ωστόσο ανέκτησε τις αισθήσεις του και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Στο τελευταίο ματς της ημέρας στην Αγία Πετρούπολη οι Βέλγοι επικράτησαν των Ρώσων πιο εύκολα από όσο θα περίμεναν με 3-0, έχοντας τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και χωρίς να απειληθούν ποτέ. Ο Λουκάκου στο 10′ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0, ο Μενιέ στο 34′ μετά την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα των Ρώσων έκανε το 2-0 και ο Λουκάκου στο 88′ με νέο σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 1ου Ομίλου:

Τουρκία-Ιταλία 0-3

Ουαλία-Ελβετία 1-1

  1. Ιταλία 3
  2. Ελβετία 1
  3. Ουαλία 1
  4. Τουρκία 0

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 2ου Ομίλου:

Δανία-Φινλανδία 0-1

Βέλγιο-Ρωσία 3-0

  1. Βέλγιο 3
  2. Φινλανδία 3
  3. Δανία 0
  4. Ρωσία 0

Share it