Search

Το πάλεψε όσο μπορούσε ο γίγαντας Τσιτσιπάς αλλά ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς

Η πρώτη προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά για την κατάκτηση ενός Grand Slam δεν είχε ιδανική έκβαση, με τον Έλληνα να “λυγίζει” από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-3 σετ (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) στον Τελικό του Roland Garros.

O Τσιτσιπάς παρ’όλο που προηγήθηκε με 0-2 σετ, είδε τον Τζόκοβιτς να συνέρχεται και ανεβάζει την απόδοσή του, φτάνοντας στην ολική ανατροπή. Πέραν του αποτελέσματος όμως, ο Στεφ πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση, κερδίζοντας απίστευτους πόντους, βγάζοντας τρομερές άμυνες και παλεύοντας μέχρι τέλους.

Το ματς ξεκίνησε με τον Στεφ να σώζει 2 break point του Τζόκοβιτς και να κάνει το hold με τρεις σερί άσσους! Στο 10ο game o Τσιτσιπάς έχασε set point και ακολούθησε break του Νόλε. Όμως ο Έλληνας τενίστας απάντησε με break στο break για το 6-6, κάνοντας το 0-1 εν τέλει στο tie break με 6-8.

Ο Τσιτσι ξεκίνησε εξαιρετικά και το 2ο σετ και μάλιστα με break. Ο Τζόκοβιτς δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις και εν τέλει μετά και από δεύτερο break για το 2-5, το σετ έκλεισε με 2-6 υπέρ του Στέφανου.

Στη συνέχεια ο Σέρβος άρχισε να ανεβάζει στροφές, και με break στο 4ο game του 3ου σετ το κατέκτησε με 6-3, ενώ δεν άφησε πολλά περιθώρια και στο 4ο όταν και ξεκίνησε με 2 σερί break, για να το κλείσει τελικά με 6-2.

Στο 5ο και τελευταίο σετ ο Τζόκοβιτς κατάφερε να κάνει το break στο 3ο game, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα. Ο Τσιτσιπάς πάλεψε για να σπάσει με τη σειρά του το σερβίς του αντιπάλου του, όμως δεν τα κατάφερε και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 6-4.

Share it