Search

“Λύγισε” από την Κρεϊτσίκοβα στους “4” του Roland Garros η εκπληκτική Μαρία Σάκκαρη!

Η εκπληκτική πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Roland Garros σταμάτησε από την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, η οποία επικράτησε με 2-1 σετ (7-5, 4-6, 9-7) σε ένα δραματικό ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, μετά από περισσότερο από 3 ώρες.

Η Σάκκαρη στο συγκεκριμένο ματς, ήταν πιο “σφιγμένη”, δεν είχε στο σερβίς της τα ποσοστά που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια, κάτι που της στοίχισε. Ακόμη δεν της βγήκαν καθόλου τα drop shot, ενώ σε μερικά σημεία του ματς, φάνηκε να χάνει την ψυχραιμία της, Πότε με τις απίστευτες επιστροφές που έβγαλε η αντίπαλός της, πότε με τα δικά της λάθη και πότε με το..κοινό, μιας που πολλές φορές ακούστηκε θόρυβος, με τον διαιτητή ωστόσο να μην κάνει παρατήρηση. Ακόμα και έτσι όμως, έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση, μόλις έναν πόντο μακριά, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Σε γενικές γραμμές η Τσέχα αποδείχθηκε πολύ πιο ψύχραιμη από την Σάκκαρη, καθ’όλη τη διάρκεια του ματς, στοιχείο που της έδωσε και τη νίκη. Αμφότερες οι δύο αθλήτριες υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, με την Κρεϊτσίκοβα να βρίσκει πιο γρήγορα ρύθμο. Στο δεύτερο σετ η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε στην ισοφάριση, με το ματς να πηγαίνει σε τρίτο σετ, το οποίο ήταν για γερά νεύρα, με την Τσέχα να παίρνει τελικά τη νίκη, ανεβάζοντας και πάλι την απόδοσή της στο κρίσιμο σημείο και τη Σάκκαρη να φεύγει με το κεφάλι ψηλά.

Το ματς ξεκίνησε με τρία σερί break, με την Σάκκαρη τελικά να κάνε το πρώτο hold στο 4ο game για το υπέρ της 1-3. Κάπου εκεί η Τσέχα ανέβασε τον ρυθμό της και αφού έσωσε 2 break point της Σάκκαρη στο 5ο game, με δύο δικά της break στο 6ο και το 8ο game έφτασε στην ανατροπή και στο 5-3. Η Μαρία έβγαλε αντίδραση, απάντησε με break στο break για το 5-4 και έπειτα ισοφάρισε σε 5-5. Ωστόσο η Κρεϊτσίκοβα υπερασπίστηκε το σερβίς της για το 6-5 και έπειτα έκανε το 4ο break της στο σετ για το 7-5 και το 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για την Ελληνίδα, η οποία με δύο break πήρε προβάδισμα με 0-4. Η Κρεϊτσίκοβα έδειξε να συνέρχεται και κερδίζοντας 3 σερί games μείωσε σε 3-4, έχοντας κάνει το break για το 2-4 και έχοντας σβήσει 2 break point της Σάκκαρη στο 7ο game. Η Μαρία όμως δήλωσε παρούσα και παρά τις όποιες δυσκολίες, κράτησε δύο φορές το σερβίς της για να φτάσει στην ισοφάριση με 4-6.

Πριν την έναρξη του 3ου σετ η Τσέχα ζήτησε Time out, προφανώς για να σπάσει τον ρυθμό που είχε αποκτήσει η Σάκκαρη, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στον Προημιτελικό. Η Κρεϊτσίκοβα υπερασπίστηκε το σερβίς της στο πρώτο game, όμως η Σάκκαρη ισοφάρισε και στο 3ο game έκανε το break για το 1-2. Oι δύο τενίστριες έπειτα υπερασπίστηκαν το σερβίς τους μέχρι το 3-5.

Εκεί στο 9ο game, η Σάκκαρη έχασε match point, με την Τσέχα, που πλέον είχε την ψυχολογία με το μέρος της, να ισοφαρίζει σε 5-5 και το σετ να φτάνει στο 6-6, που σήμαινε..παράταση, μιας που σε decider σετ στο Roland Garros, δεν υπάρχει tie break. Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική. Η Κρεϊτσίκοβα προηγήθηκε με 7-6 και στο 14ο game ήταν μπροστά με 15-40 έχοντας δύο match point. Η Μαρία ωστόσο έβγαλε ψυχή έφτασε στο 40-40, στη συνέχεια έσωσε και νέο match point και ισοφάρισε σε 7-7. Ακολούθησε νέο hold της Κρεϊτσίκοβα, η οποία εν τέλει στο 16ο game, με την δεύτερη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, έσπασε το σερβίς της Σάκκαρη για το τελικό 9-7.

Share it