Search

Θρίαμβος Τσιτσιπά επί Ζβέρεφ! Για πρώτη φορά Έλληνας σε Τελικό Grand Slam!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία! Ο Έλληνας Πρωταθλητής επικράτησε με 2-3 σετ (3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 3-6) του Γερμανού Αλεξάντερ Ζβέρεφ, μετά από 3,5 ώρες και προκρίθηκε στον Μεγάλο Τελικό του Roland Garros, επίτευγμα μοναδικό για το Ελληνικό τένις, όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Νόβακ Τζόκοβιτς είτε τον Ράφα Ναδάλ.

Μετά από ένα απίστευτο, τρομερό και εντυπωσιακό ματς, ο “Στεφ” ήταν ο μεγάλος νικητής, πραγματοποιώντας άλλη μια τρομερή εμφάνιση. Παρ’όλο που προηγήθηκε με 2-0 σετ, ο Ζβέρεφ αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να χάσει και έφερε το ματς στα ίσα. Το παιχνίδι οδηγήθηκε σε decider και εκεί ο Τσίτσι πήρε και πάλι τα πάνω του, για να φτάσει στην τελική επικράτηση.

Ο Έλληνας τενίστας απέδωσε κατά διαστήματα φοβερό τένις, ενώ τα γρήγορα break του Ζβέρεφ στο 3ο και το 4ο σετ, είχαν ως αποτέλεσμα την δημιουργία εκνευρισμού και κατ’επέκταση, την απώλεια των δύο επόμενων σετ. Ο Γερμανός ακολούθησε ακριβώς την αντίθετη πορεία. Ξεκίνησε μουδιασμένα και νευρικά, ενώ υπήρχαν και στιγμές που τα έβαλε με τον διαιτητή. Ωστόσο δεν τα παράτησε και με όπλο το απίστευτο σερβίς του σήμερα, αλλά και την ολύμπια ψυχραιμία του, έφτασε στο 2-2. Εκεί όμως μίλησε η Ελληνική ψυχή και το ματς κατέληξε σε αυτόν που το ήθελε πιο πολύ και αυτός ήταν ο Στέφανος.

Ο Τσιτσιπάς εξαργύρωσε το καλό του ξεκίνημα στο ματς και έχοντας κάνει break μόλις στο πρώτο σέρβις game του Ζβέρεφ, κράτησε το σερβίς του και έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 3-6.

Στις αρχές του δευτέρου σετ ο Γερμανός φάνηκε να βγάζει αντίδραση, κάνοντας break στο 2ο game και παίρνοντας το προβάδισμα με 3-0. Όμως για τα επόμενα 7 games στο γήπεδο υπήρχε μόνο ένας τενίστας και αυτός ήταν ο Τσιτσιπάς. Αδιανόητες άμυνες, απίστευτα χτυπήματα, τρομερά σερβίς και ο Στεφ με ένα τρομερό σερί με 3 break, μετέτρεψε το 3-0 σε 3-6 για το 0-2.

Στο 3ο σετ παρ’όλο που ο Τσιτσι έκανε το πρώτo hold για το 0-1, είδε τον Ζβέρεφ να ανεβάζει τον ρυθμό του. Έκανε το break στο 3ο game και δεν ξανάχασε το προβάδισμα, με τον Στέφανο να χάνει break point στο 6ο game, με το σετ να κλείνει με 6-4.

Ίδιο σκηνικό και στο 4ο σετ του αγώνα, με τον Γερμανό να κάνει το break από την αρχή και τους δύο τενίστες να υπαρσπίζονται το σερβίς τους, για να γίνει το 2-2 με 4-6, με τον Στεφ να αναζητά βοήθεια από τον προπονητή και πατέρα του στην κερκίδα.

Ο Τσιτσιπάς μετά το..”διάλειμμα” του, επέστρεψε φουριόζος και αφού στο 1ο game του σετ, έσωσε 3 break points του Ζβέρεφ, εν τέλει έσπασε ο ίδιος το σερβίς του αντιπάλου στο 4ο game για το 1-3. Με το ματς στο 2-5, ο Ζβέρεφ έσωσε 4 match points, όμως αμέσως μετά ο Τσιτσι κράτησε το σερβίς του και με άσσο, έκανε το 3-6 και προκρίθηκε στον Τελικό.

Ο Μεγάλος Τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 16:00!

Share it