Search

Θρίαμβος της Σάκκαρη επί της κατόχου Σβιότεκ! Αύριο ο Ημιτελικός με την Κρεϊτσίκοβα!

Η Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει να γράφει ιστορία στο φετινό Roland Garros, αφού με την νίκη της με 2-0 σετ (6-4, 6-4,) επί της κατόχου του τροπαίου Ίγκα Σβιότεκ, με νέα τρομερή εμφάνιση, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που φτάνει σε Ημιτελικό Grand Slam.

Αμφότερες οι δύο τενίστριες ξεκίνησαν το ματς κάπως νευρικά, έχοντας άσχημα ποσοστά στο σερβίς και αρκετά αβίαστα λάθη.

Η Πολωνή μάλιστα μετά το πρώτο hold του ματς, έκανε και το πρώτο break για το 0-2. Η αντίδραση της Μαρίας όμως ήταν άμεση. Άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της, με δυνατά και σίγουρα χτυπήματα, όντας πιο συγκεντρωμένη και απάντησε με break στο break για το 1-2. Στο 4ο game έσβησε 4 break, ενώ στο επόμενο έχασε η ίδια 3.

Και οι δύο κράτησαν το σερβίς τους μέχρι που στο 9ο game η Σάκκαρη έκανε εκ νέου break για το 5-4 και έπειτα, παρά την πίεση της Σβιότεκ και με φοβερές άμυνες, έκλεισε το σετ με το σερβίς της για το 6-4.

Με τον άερα του 1-0, η Ελληνίδα έδειχνε απτόητη. Ξεκίνησε ονειρεμένα και το 2ο σετ me break και σε όλη τη διάρκειά του σέρβιρε εκπληκτικά, κρατώντας μακριά την Σβιότεκ, η οποία μετά τα δύο πρώτα games είχε ζητήσει και ιατρικό time out. Στο 5ο game, η Μαρία έχασε 2 ακόμα ευκαιρίες για break, που όμως δεν της κόστισαν καθόλου, αφού παρ’όλο που η Πολωνή έμεινε στο ματς με νύχια και με δόντια, το δεύτερο σετ ολοκληρώθηκε με το ίδιο σκορ.

Έτσι η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στα Ημιτελικά του Roland Garros εκεί όπου αύριο Πέμπτη γύρω στις 17:30-18:00 θα βρει απέναντί της την Τσέχα Μπάρμπαρα Κρεϊτσίκοβα.

Share it