Search

Διαστημικός Τσιτσιπάς! Πέταξε έξω τον Μεντβέντεφ και περιμένει τον Ζβέρεφ στα Ημιτελικά του Roland Garros!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση τη φετινή περίοδο και δη στο Roland Garros, επικρατώντας με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) του Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ στα Προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας Πρωταθλητής έκανε σχεδόν το τέλειο παιχνίδι, όντας συγκεντρωμένος σε απόλυτο βαθμό, ψύχραιμος και υπομονετικός σε όλη τη διάρκεια του ματς και αποτελεσματικός στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Ο Μεντβέντεφ από την άλλη που η χωμάτινη επιφάνεια δεν είναι η αγαπημένη του, με εξαίρεση μερικές στιγμές του ματς που έβαλε δύσκολα, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την αποτελεσματικότητα του Τσιτσιπά, γεγονός που από το δεύτερο σετ και έπειτα τον έκανε να εκνευριστεί, έχοντας επίσης και πολλά αβίαστα λάθη.

Ο “Στεφ” ξεκίνησε ιδανικά το ματς και με όπλο το σερβίς του, έφτασε σε break μόλις στο 4ο game για το 3-1. Έκανε το 5-2, έχασε έπειτα ευκαιρία για να ξανασπάσει το σερβίς του Ρώσου, όμως εν τέλει έκλεισε το σετ με 6-3.

Το δεύτερο σετ άρχισε με τον ίδιο τρόπο, με τον “Τσιτσι” να κάνει το break για το 2-1, όμως τον Μεντβέντεφ να απαντά αργότερα με το πρώτο του break για το 3-3. Το σετ έφτασε στο 5-5, με το Νο2 του κόσμου να χάνει 2 ευκαιρίες για break στο 10ο game, για να οδηγηθούμε τελικά στο tie break. Η ηρεμία του Τσιτσιπά ήταν απίστευτη, μιας που προηγουμένως είχε σώσει και 2 set point και με δύο mini break για το 1-0 και το 6-3, κέρδισε το 6ο τάι μπρέικ στη σεζόν για το 2-0 στα σετ.

Στο 3ο σετ ο Μεντβέντεφ έπαιζε τα ρέστα του, ποντάροντας πολλά στα drop shot που επιχειρούσε. Έχασε από μια ευκαιρία για break στο 1ο και το 3ο game και τέλικα έσπασε το σερβίς του Στέφανου για το 2-3. Ωστόσο ο Τσιτσιπάς σε ένα remake του 3ου σετ με τον Καρένο Μπούστα, έφτασε στην ανατροπή. Αρχικά έκανε με τη σειρά του το break για το 4-4 και στο 12ο game, επέστρεψε από το 40-0, για να κλείσει το ματς πανηγυρικά με ένα ακόμα break.

Στον Ημιτελικό της Πέμπτης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Νο6 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Share it