Search

Ασταμάτητη Σάκκαρη! Στους “8” του Roland Garros γράφοντας ιστορία!

Ασταμάτητη μοιάζει και η Μαρία Σάκκαρη στο φετινό Roland Garros, που με την επικράτησή της με 0-2 σετ (1-6, 3-6) άφησε εκτός το Νο4 του ταμπλό και περσινή φιναλίστ Σοφία Κένιν και προκρίθηκε στα Προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια προκρίθηκε πολύ πιο εύκολα από όσο και η ίδια θα μπορούσε να περιμένει, παίζοντας συγκεντρωμένα και σταθερά, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Η Κένιν βρέθηκε σε κάκιστη μέρα, έχοντας πολύ άσχημα ποσοστά στο σερβίς της, το οποίο αποδείχθηκε καθοριστικό. 48% περασμένα πρώτα σερβίς, 57% κερδισμένοι πόντοι στο πρώτο σερβίς, 30% στο δεύτερο και 9 double faults, την ώρα που τα αντίστοιχα ποσοστά της Μαρίας ήταν 50%, 84% και 36% αντίστοιχα, με 4 double faults. Ακόμα η Σάκκαρη είχε 19 winners για 15 αβίαστα λάθη, την ώρα που η Αμερικανίδα είχε 14 winners για 32 (!) αβίαστα λάθη.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο, κρατώντας το σερβίς της και σπάζοντας δύο φορές αυτό της Κένιν για το 0-4. Η Αμερικανίδα μείωσε με break στο break για το 1-4, η Σάκκαρη απάντησε με νέο break για το 1-5 και εν τέλει έκλεισε το σετ με 1-6.

Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε με παρόμοιο τρόπο με την Ελληνίδα τενίστρια να ξεκινά με break και να κάνει έπειτα το 0-2 και το 1-3. Ακολούθησε νέο break για το 1-4, για να φτάσουμε στο 1-5. Εκεί η Κένιν και με τη βοήθεια του κοινού, έβγαλε μια μίνι αντίδραση και αφού έσβησε το match point της Σάκκαρη και έκανε το 2-5, στη συνέχεια έσπασε το σερβίς της Ελληνίδας για το 3-5. Ωστόσο η Σάκκαρη δεν άργησε να επανέλθει στα στάνταρ της και με break στο 9ο game διαμόρφωσε το 3-6, κλείνοντας τον αγώνα.

Η Σπαρτιάτισσα, βρίσκεται για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Προημιτελικά Grand Slam, επίτευγμα μοναδικό και ιστορικό για το Ελληνικό γυναικείο τένις και εκεί πλέον θα αντιμετωπίσει είτε την Ουκρανίδα Κόστιουκ είτε την Πολωνή Νο8 του ταμπλό Σβιάτεκ, που πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σβιάτεκ είναι η τελευταία που έχει απομείνει από το top10, μετά τον χθεσινό αποκλεισμό της Γουίλιαμς και τον σημερινό της Κένιν από την Σάκκαρη, με την Ελληνίδα να αποτελεί πλέον, βάσει ranking, την δεύτερη πιο δυνατή αθλήτρια του τουρνουά.

Share it