Search

Στους “16” του Roland Garros για πρώτη φορά η Μαρία Σάκκαρη!

Στον 4ο γύρο και την φάση των “16” του Roland Garros προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της η Μαρία Σάκκαρη, επικρατώντας με 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-2) της Ελίζ Μέρτενς.

Ήτα ένα συγκλονιστικό ματς ακατάλληλο για καρδιακούς που διήρκησε σχεδόν 3 ώρες. Αποτέλεσε ένα από τα πιο θεαματικά, αμφίρροπα και ισορροπημένο παιχνίδια ως τώρα στο tour, με μεγάλα ράλι, μεγάλης διάρκειας game και θεαματικά χτυπήματα και από τις δύο αθλήτριες.

Η Μέρτενς ξεκίνησε καλύτερα το ματς και μάλιστα με break, έκανε το 0-2 και στη συνέχεια έχασε ευκαιρία και για το 0-3. Αντ’αυτού η Σάκκαρη υπερασπίστηκε το σερβίς της και έκανε με τη σειρά της break, για να πάρει στη συνέχεια το προβάδισμα με 3-2, αποδίδοντας ταυτόχρονα και θεαματικό τένις. Στο 4-3 της Ελληνίδας η Βελγίδα έχασε 2 ευκαιρίες για break, όσες έχασε και η Μαρία αμέσως μετά, με τις δύο τενίστριες να φτάνουν στο 6-5, όταν και η Σάκκαρη έσπασε για δεύτερη φορά το σερβίς της αντιπάλου της για το 7-5.

Στο 2ο σετ το ματς ξεκίνησε με break στο break με τις δύο τενίστριες να φτάνουν στο 3-3. Εκεί η Μέρτενς έκανε νέο break, αλλά η Σάκκαρη βρήκε και πάλι αμέσως τις απαντήσεις για το 4-4. Στο 11ο game η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια κράτησε το σερβίς της παρά το break point της αντιπάλου της και το σετ οδηγήθηκε στο tie break. Εκεί η Σάκκαρη δεν αποδείχθηκε απολύτως ψύχραιμη κάνοντας δύο double fault, με την Μέρτενς να κερδίζει με 2-7 και να ισοφαρίζει τον αγώνα.

Στο 3ο σετ η Σάκκαρη ξεκίνησε αποφασιστικά και εκπληκτικά. Έκανε το break για το 0-1, παίρνοντας από την αρχή το προβάδισμα, ενώ στο 5ο game έσπασε και πάλι το σερβίς της Μέρτενς για το 4-1. Τελικά το σετ ολοκληρώθηκε με 6-2 με την Σάκκαρη να κατακτά μια τεράστια πρόκριση.

Στον επόμενο γύρο θα βρει μπροστά της την Σοφία Κένιν, περσινή φιναλίστ του τουρνουά, που βάσει της κατάταξης, όντας στο Νο4 είναι η πιο δυνατή αθλήτρια που απέμεινε στο τουρνουά. Οι εκπλήξεις στο ταμπλό των γυναικών συνεχίστηκαν και πλέον μόλις 3 αθλήτριες συνεχίζουν από το top10, μεταξύ αυτών και η μεγάλη Σερένα Γουίλιαμς, αλλά και η Πολωνή Σβιάτεκ.

Share it