Search

Σαρωτικός ο Τσιτσιπάς! Κόντρα στον Μεντβέντεφ στα Προημιτελικά του Roland Garros! Αποσύρθηκε ο Φέντερερ!

Σαν σίφουνας πέρασε στα Προημιτελικά του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-5) του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Ο Έλληνας Πρωταθλητής έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι, ξεκινώντας δυναμικά από την αρχή, δείχνοντας ποιός είναι το αφεντικό στο ματς. Aπόλυτα συγκεντρωμένος, με μόλις 2 λάθη σε 2 σετ (!), ήθελε να τελειώσει το ματς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο Μπούστα από την άλλη εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών, έκανε πολλά αβίαστα λάθη, δεν ήταν στη μέρα του και μοιραία αποκλείστηκε.

Ο “Στεφ” ξεκίνησε δυναμικά, φτάνοντας στο 3-0, με break στο 2o game. Στο 6ο game ο Τσιτσιπάς έχασε νέα ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του, όπως συνέβη αμέσως μετά και με τον Μπούστα που απώλεσε δύο ευκαιρίες, για να ολοκληρωθεί τελικά το σετ με 6-3.

Ίδιο σκηνικό και στο 2ο σετ με τον “Τσιτσι” να ξεκινά με δύο break και να φτάνει στο 4-0. Ο Ισπανός που προσπαθούσε να χτυπήσει κυρίως στο δεύτερο σερβίς, όσες φορές περνούσε το 1ο σερβίς του Έλληνα, δεν είχε καμία τύχη και έτσι διαμορφώθηκε και το 6-2, με τον Μπούστα απλώς να χάνει δύο ευκαιρίες για break στο 8ο game.

Στο ξεκίνημα του 3ου σετ ο Ισπανός αναθάρρησε, επιστρέφοντας από το 0-40 στο 1ο game, σπάζοντας στη συνέχεια το σερβίς του Στέφανου. Ωστόσο ο Τσιτσιπάς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 1-4, με αντεπίθεση διαρκείας, έκανε το break στο 7ο game, έσωσε break point στο αμέσως επόμενο, έκανε νέο break στο 11ο για το 6-5 και τελικά έκλεισε το ματς με 7-5.

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στα Προημιτελικά της διοργάνωσης πλέον, θα είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, που συνήθως βάζει δύσκολα στον Έλληνα Πρωταθλητή.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Ρότζερ Φέντερερ να αποσυρθεί από το τουρνουά, υποστηρίζοντας πως ακόμα βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας, μιας που ο βασικός του στόχος είναι το Wimbledon.

Share it