Search

Στους “16” του Roland Garros ο γίγαντας Τσιτσιπάς!

Στον 4ο γύρο και την φάση των “16” του Roland Garros προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για 3η συνεχόμενη φορά, επικρατώντας με 3-1 σετ (5-7, 6-3, 7-6, 6-1) του Αμερικανού Τζον Ίσνερ.

Ήταν χωρίς αμφιβολία το πιο δύσκολο ματς του Έλληνα Πρωταθλητή ως τώρα στο Γαλλικό Grand Slam, έχοντας απέναντί του έναν γίγαντα 2 μέτρων και 8 εκατοστών, που του έβαλε δύσκολα. Ωστόσο ο “Στεφ” απέδειξε πως αυτός είναι ο πραγματικός “γίγαντας” και κάνοντας την ανατροπή, πέρασε στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Το ματς προφανώς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, μιας που αγωνίστηκαν δύο εξαιρετικοί σέρβερ, με τα πολλά ράλι να λείπουν. Ο Ίσνερ ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και παρόλο που δεν κατάφερε να κάνει το break από το 1ο κιόλας game, το πέτυχε στο 11ο, κλείνοντας στη συνέχεια το σετ με 5-7.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς από τη μία, παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος, πιο συγκεντρωμένος και πιο αποφασισμένος, ενώ από την άλλη τα ποσοστά του Αμερικανού άρχισαν να πέφτουν, στοιχεία τα οποία όσο περνούσε η ώρα, γίνονταν όλο και πιο φανερά στο κορτ. Στο 4ο game ο “Τσιτσι” έχασε 3 ευκαιρίες για break, κάτι που σε τελική ανάλυση τον βοήθησε να ξεσπάσει και να βάλει περισσότερο νεύρο στο παιχνίδι του. Στο 7ο game ο Έλληνας υπερασπίστηκε το σερβίς του, σε μια κρίσιμη καμπή του αγώνα και αμέσως μετά έκανε το break για το 5-3, κλείνοντας έπειτα και το σετ.

Το 3ο σετ ήταν το πιο αμφίρροπο και προμήνυε εξ αρχής, ότι θα οδηγηθούμε σε tie break. Εκεί με το σκορ στο 2-1 υπέρ του Τσιτσιπά, ήταν σειρά του Ίσνερ να σερβίρει. Μπορεί να φάνηκε ασήμαντο ή να πέρασε απαρατήρητο, όμως επειδή οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, ενώ ο Αμερικανός ήταν έτοιμος να σερβίρει, του..έφυγε το μπαλάκι από τα χέρια. Ο Αμερικανός είχε χάσει την αυτοπεποίθησή του, την ώρα που ο Στέφανος ήταν απολύτως ψύχραιμος. Έχασε το πρώτο σερβίς και στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο μίνι break για το 3-1. Ακολούθησε ένα ακόμα για το 6-3 για να κλείσει το σετ με 7-3.

Το τρένο είχε μπει στις ράγες και στο 4ο σετ ο Τσιτσιπάς με άερα νικητή πλέον, έκλεισε το ματς με συνοπτικές διαδικασίες, με δύο break στο 2ο και το 6ο game, για το 6-1.

Ήταν ένα “ύπουλο” ματς, με παγίδες, που οι λεπτομέρειες μετρούσαν. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε το ματς μόλις με 19 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο αντίπαλός του είχε 10 περισσότερα, ενώ παρά τους πολλούς του άσους, ο Ίσνερ, είχε λιγότερους κερδισμένους πόντους στο σερβίς του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποδείχθηκε πανέτοιμος για αυτό και πλέον στη 2η εβδομάδα του τουρνουά και στη φάση των “16” θα βρει μπροστά του τον Ισπανό Καρένιο Μπούστα, No12 του ταμπλό.

Share it