Search

Ακυρώθηκε το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα υπάρχει αγώνας στους δρόμους της Μαρίνα Μπει. Οι ιθύνοντες του Γκραν Πρι αποφάσισαν την εκ νέου ακύρωση του αδυνατώντας να προσφέρουν της υπηρεσίες των προηγούμενων χρόνων αλλά βάζοντας και την υγεία σε πρώτο πλάνο.

Aναλυτικά τα λόγια του αντιπροέδρου του Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης ήταν ”Το να ακυρώνουμε το γεγονός για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, όμως απαραίτητη για χάρη των συνθηκών που επικρατούν για τα ζωντανά γεγονότα στην Σιγκαπούρη”.

Όσο αναφορά τις επικρατέστερες εναλλακτικές μέχρι στιγμής τρεις είναι οι πίστες που διεκδικούν την ένταξη τους στο ημερολόγιο. Αρχικά η Τουρκία έρχεται στο προσκήνιο αλλά όσο παραμένει στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας αυτό μειώνει τις πιθανότητές της. Το γεγονός ότι σε αυτές της ημερομηνίες διεξάγεται το Ιαπωνικό Γκραν Πρι και με την Φόρμουλα 1 να θέλει να είναι οι αγώνες όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται μεταξύ τους, σε θέμα απόστασης, η Κίνα θέτει και αυτή υποψηφιότητα. Πάντως το σενάριο που φαίνεται να έχει το προβάδισμα είναι του να γίνει ένας διπλός αγώνας στο Όστιν των Η.Π.Α. και να μεταφερθεί ο αγώνας στην Σουζούκα κατά μία εβδομάδα.

Share it