Search

Από το online dating στο πρώτο ραντεβού

Πλέον, η αναζήτηση συντρόφου ή κάτι πιο “casual” και ‘’χαλαρού’’ γίνεται σε μεγάλο βαθμό ψηφιακά  και σε αυτό σίγουρα συνέβαλαν τα social media τα οποία απενοχοποίησαν τις online γνωριμίες αλλά και τις εφαρμογές dating και έφεραν και επίσημα την “επανάσταση” στα ραντεβού.

Αν λοιπόν και εσείς έχετε βρεθεί να κάνετε chatμε κάποιον διαδικτυακά σε κάποιο dating app και θέλετε να περάσετε από τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας σε εκείνο της πραγματικής, διαβάστε το παρακάτω άρθρο για να νιώσετε πιο έτοιμοι και σίγουροι.

1. Αναμφισβήτητα οι γραπτές συνομιλίες δημιουργούν ένα στενό δέσιμο με το άτομο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της οθόνης αλλά πολλές φορές τείνουμε να φτιάχνουμε τα πρόσωπα που συνομιλούμε online με τα δικά μας υλικά. Επομένως, προσπαθήστε να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες και να μην απογοητευτείτε τραγικά αν αυτές διαψευστούν.

2. Αν για κάποιο λόγο μετανιώσετε ή φοβηθείτε να βρεθείτε από κοντά με κάποιο πρόσωπο, είναι προτιμότερο να του το επικοινωνήσετε. Το ghosting δεν είναι δίκαιο και μερικές φορές πονάει… πολύ. Σε κάθε περίπτωση πάντως να ακούσετε το ένστικτό σας και να ακυρώσετε, δε “χρωστάτε” κάτι πέρα από μια ενημέρωση!

3. Αν από την άλλη αποφασίσετε πως είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα, δώστε ραντεβού σε δημόσιο χώρο, ήρεμο και χαλαρό, στον οποίο νιώθετε άνετα εσείς.

4. Ενημέρωσε κάποιο άτομο που εμπιστεύεσαι, για το που θα βρίσκεσαι και ποιον θα συναντήσεις. Μπορείς επίσης να έχεις και ένα plan B έτοιμο αν είναι του χαρακτήρα σου αυτό. Αν όχι, και προτιμάς την ευθεία οδό να ξέρεις ότι εσύ ελέγχεις τη συνάντηση. Δώσε το σήμα λήξης όταν εσύ κρίνεις ότι πρέπει.

5. Τέλος, αν κατά τη διάρκεια του chat είχατε την αίσθηση πως ταιριάζατε σε όλα αλλά όταν συναντηθήκατε για πρώτη φορά η χημεία σας στην πραγματική ζωή δεν λειτούργησε, θυμηθείτε πως δεν είναι απαραίτητο να ξαναβρεθείτε. Κάθε εμπειρία είναι χρήσιμη!

Share it