Search

Μεστή πρεμιέρα για την Σάκκαρη στο Roland Garros

Την πρόκρισή της στον 2ο γύρο του Roland Garros, για 4η σερί χρονιά, κέρδισε η Μαρία Σάκκαρη που επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-1), της Ουκρανής Καταρίνα Ζαβάτσκα.

Η Ελληνίδα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο σερβίς της, κυρίως στο πρώτο σετ, ενώ είχε και πολλά αβίαστα λάθη (27 μόνο στο 1ο σετ), δύο τομείς τους οποίους θα πρέπει να διορθώσει για τη συνέχεια του τουρνουά. Η νεαρή Ουκρανή έδειξε αρκετά μαχητική, είχε καλά στοιχεία, ωστόσο από ένα σημείο και έπειτα η διαφορά εμπειρίας, δυναμικότητας και ποιότητας μεταξύ των δύο φάνηκε ξεκάθαρα στο κορτ.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με 2 break εκατέρωθεν, με την Μαρία να κάνει το πρώτο hold στο σερβίς της για το 3-2. Οι δύο αθλήτριες έφτασαν μέχρι το 4-4, με την Σάκκαρη να χάνει 2 ευκαιρίες για break στο 6ο game και άλλες 3 στο 8ο. Το 9ο game ήταν και το καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα, αφού η Σάκκαρη έσβησε 3 break points, ξεκινώντας από εκείνο το σημείο και έπειτα να σερβίρει καλύτερα, κλείνοντας στη συνέχεια το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια δεν αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, κερδίζοντας το με το εμφατικό 6-1, κάνοντας 2 break.

Στον 2ο γύρο του Grand Slam, η Σάκκαρη θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ιταλίδα Τζασμίν Παολίνι.

Από τα υπόλοιπα νέα που προέκυψαν από τον πρώτο γύρο, ξεχωρίζει η απόφαση του Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης, Ναόμι Οζάκα, να αποχωρήσει από το τουρνουά.

Share it