Search

Απτόητος ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Μαρτίνεζ! Ο Τζον Ίσνερ επόμενος αντίπαλός του

Άλλη μια καθαρή νίκη πρόσθεσε στο δυναμικό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς που επικράτησε του Πέδρο Μαρτίνεζ με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-3) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο (φάση των “32”) του Roland Garros.

Ο Έλληνας Πρωτάθλητης είχε και πάλι μερικές αστάθειες, λιγότερες σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας, βελτιώνοντας τα ποσοστά στο σερβίς του, με τον Ισπανό να αποδεικνύεται πολύ μαχητικός, αιφνιδιάζοντας με break στα δύο πρώτα σετ. Ωστόσο ο Τσιτσιπάς έδειξε πως πλέον έχει ωριμάσει στον τρόπο παιχνιδιού του, κρατώντας την ψυχραιμία του όποτε χρειάστηκε και με καθαρό μυαλό στα καθοριστικά σημεία, πάτησε γκάζι, “δηλώνοντας” απτόητος.

Στο πρώτο σετ οι δυό τενίστες έφτασαν στο 2-2, με τον Μαρτίνεζ να χάνει 3 break στο 3ο game, τον Τσιτσιπά 2 στο 4ο και τον Ισπανό να σπάει εν τέλει το σερβίς του Στέφανου για το 2-3. Ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα με break για το 3-3, ενώ στη συνέχεια αφού έσβησε 2 break και κράτησε το σερβίς του για το 4-3, έσπασε ξανά το σερβίς του Μαρτίνεζ για το 5-3 και έπειτα έκλεισε το σετ.

Στο 2ο σετ ο Μαρτίνεζ σέρβιρε πρώτος, κρατώντας το σερβίς του και συνέχισε δυναμικά κάνοντας το break για το 0-2. O Tσιτσιπάς απάντησε για άλλη μια φορά άμεσα με νέο break για το 1-2, ισοφάρισε σε 2-2 και στο 5ο game, που ήταν και το θεαματικότερο του αγώνα, έχασε 4 ευκαιρίες για να αποκτήσει το προβάδισμα. Το σετ έφτασε στο 4-4 με τον “Στεφ” να κάνει break για το 5-4, εκμεταλλευόμενος τα αρκετά αβίαστα λάθη του Ισπανού και να φτάνει στο 2-0 με 6-4.

Στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε με άλλο αέρα, αφού μετά το πρώτο hold του Μαρτίνεζ που άνοιξε το σετ, ο Έλληνας τενίστας έφτασε στο 4-1 με 2 break. Ο Ισπανός δεν τα παράτησε, έσπασε 2 φορές το σερβίς του αντιπάλου του, όμως ο “Τσιτσι” απάντησε και στις δύο, για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 6-3, με 5 σερί break.

Επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά θα είναι ο Τζον Ίσνερ, που φημίζεται γαι το καλό σερβίς του, με το επίπεδο δυσκολίας να αρχίζει να ανεβαίνει από τον επόμενο γύρο.

Share it