Search

Γ’ Εθνική: Η μάχη της παραμονής και όλα τα δεδομένα ενόψει της τελευταίας στροφής

Μία αγωνιστική πριν το φινάλε είμαστε στην Γ’ Εθνική και αναφορικά με την παραμονή πολλά κρίνονται στο τέλος.

Αυτό γιατί πέρα από την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που έχει υποβιβαστεί καθώς αποχώρησε από το πρωτάθλημα και την Αναγέννηση Θαλασσιάς που υποβιβάστηκε και μαθηματικά πριν 2 αγωνιστικές, οι υπόλοιπες 4 θέσεις ακόμα παίζονται.

Υπάρχουν βέβαια οι ομάδες με τις λιγότερες πιθανότητες παραμονής. Μία από αυτές είναι η ΑΕ Διδυμοτείχου που έχει 16 βαθμούς. Η ΑΕΔ, ακόμα και με τρίποντο επί του Άρη Αβάτου στην Ξάνθη και ήττα του Εθνικού Σοχού από τον Αετό Οφρυνίου στην Καβάλα την Κυριακή, δεν παραμένει στην κατηγορία καθώς στην διαφορά τερμάτων (goal average) ο Σοχός έχει προβάδισμα. Θυμίζουμε ότι όπως αποφάσισε η ΕΠΟ δεν μετρούν τα μεταξύ των ομάδων παιχνίδια, αλλά το goal average και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα.

Σε ευνοϊκή θέση είναι ο Εύοσμος καθώς στην τελευταία στροφή δεν αγωνίζεται και παίρνει 3 βαθμούς από το ματς που θα έπαιζε με το Σιδηροχώρι. Αναφορικά με τις άλλες δύο ομάδες της Θράκης που παλεύουν για την παραμονή, την Ελπίδα Σαπών και τον Άρη Αβάτου, όλα είναι ρευστά με τους δυο τους να ισοβαθμούν στους 18. Ο Άρης φιλοξενεί το Διδυμότειχο και η Ελπίδα παίζει μέσα στον αδιάφορο Νέστο Χρυσούπολης που έχει σωθεί. Συνεπώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ομάδα της Ροδόπης έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι αυτής της Ξάνθης. Δύσκολα είναι τα πράγματα για τους Αμπελόκηπους Δράμας που έχουν 17 βαθμούς με 18-24 τέρματα και αγωνίζονται με τον Ηρακλή που ακόμα έχει μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο.

Όλα τα παραπάνω βέβαια γράφονται σε μία περίοδο που δεν γνωρίζουμε ακόμα τι συνέπειες θα φέρει η επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο και αν θα μειωθεί τελικά ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται από την Γ’ Εθνική.

Οι αναμετρήσεις της τελευταίας στροφής που θα κρίνουν την παραμονή:

Άρης Αβάτου – ΑΕ Διδυμοτείχου
Νέστος Χρυσούπολης – Ελπίδα Σαπών
Αετός Οφρυνίου – Εθνικός Σοχού
ΑΕ Αμπελοκήπων – Ηρακλής Αμπελοκήπων
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου – ΑΕ Ευόσμου 0-3 α.α.

Η βαθμολογία στην ουρά:

9. Εθνικός Σοχού 19 (17-12)

10. Άρης Αβάτου 18 (16-11)

———————————————-

11. Ελπίς Σαπών 18 (16-18)

12. ΑΕ Ευόσμου 17 (13-17)

13. ΑΕ Αμπελοκήπων 17 (18-24)

14. ΑΕ Διδυμοτείχου 16 (16-17)

15. Αναγέννηση Θαλασσιάς 6 (8-35) ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ

16. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ

Share it