Search

Δεν κατεβαίνει στο 36ο ΠΠΠΔΣ ο κάτοχος Σόλων! Ποια ομάδα θα τον αντικαταστήσει

Την απόφαση να μη συμμετέχει εν τέλει στο 36ο ΠΠΠΔΣ που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Κομοτηνής από την 1η ως την 11η Ιουλίου, πήραν τα μέλη του κάτοχου του τροπαίου Σόλωνα.

Πλέον δικαίωμα συμμετοχής αποκτά η πρώτη επιλαχούσα ομάδα, που είναι ο Νόμος, επίσης από την Αθήνα, ενώ σε περίπτωση άρνησης, υπάρχουν δύο ακόμα επιλαχούσες ομάδες.

Αν τελικά αρνηθούν και οι 3 επιλαχούσες ομάδες, τότε θα οδηγηθούμε στην αναγκαία λύση, Αστέρας Ευελπίδων και Κοζάνη που βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με τον Σόλων, τον 3ο, να δώσουν δύο ματς μεταξύ τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σόλων:

“Εκ μέρους της ομάδας “ΣΟΛΩΝ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ομάδα Σόλων ανακοινώνει την απόφασή της να μη συμμετάσχει στους αγώνες του 36ου Πανελληνίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Δικηγορικών Συλλόγων που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν στην Κομοτηνή από την 1η ως την 11η Ιουλίου 2021.
Στη γενόμενη από εμάς στάθμιση μεταξύ αφενός της ανάγκης προστασίας της ατομικής και συλλογικής υγείας και σωματικής ακεραιότητας των μελών μας, δεδομένων και των ευρύτερων συνθηκών της δημόσιας υγείας και των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις αθλητικές δραστηριότητες και διοργανώσεις (προετοιμασία για συμμετοχή και συμμετοχή σε αυτές) και αφετέρου της έντονης επιθυμίας μας να αγωνιστούμε στα γήπεδα της Κομοτηνής, να παίξουμε ποδόσφαιρο με φίλους και συναδέλφους και να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας ως εν ενεργεία πρωταθλητές υπερίσχυσε το πρώτο.
Ειδικότερα: Παρά την καθολική συμμετοχή των μελών μας στο πρόγραμμα εμβολιασμών είναι αντικειμενικά αδύνατον να έχουν ολοκληρώσει τον πλήρη εμβολιασμό τους (υπό την έννοια της επίτευξης ατομικής και συλλογικής ανοσίας όπως αυτή ορίζεται επιστημονικά) όλα τα μέλη της ομάδας μας τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την έναρξη των αγώνων.
Επίσης η νόμιμη έναρξη των ομαδικών μας προπονήσεων από την 1η Ιουνίου, με την επιβαλλόμενη και δεδομένη από εμάς πλήρη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων και πρωτοκόλλων για τη συμμετοχή των μελών μας σε αυτές, δεν εξασφαλίζει τις ελάχιστες απαιτούμενες χρονικές προϋποθέσεις επαρκούς προετοιμασίας μας που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή μας στους αγώνες, υπό το υπάρχον πρόγραμμα της διοργάνωσης, κατά τρόπον ώστε να ελαχιστοποιήσουμε, κατά το δυνατόν, τις πιθανότητες τραυματισμών των μελών της ομάδας μας, δεδομένης και της πολύμηνης (αναγκαστικής) ομαδικής αγωνιστικής απραξίας.
Επιπλέον μας είναι άγνωστο το πρωτόκολλο που έχει προβλεφθεί και θα ισχύσει για τη συμμετοχή των παικτών και των ομάδων στη διοργάνωση καθώς και για τη διαμονή των αποστολών στην Κομοτηνή, δηλ. τι θα υπάρχει ως υγειονομικό προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στους αγώνες των παικτών και των ομάδων, αν θα υπάρχει διενέργεια τεστ και τι είδους πριν από κάθε αγώνα για κάθε συμμετέχοντα, τι θα συμβεί αν προκύψει κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κάποιον συμμετέχοντα, τι θα συμβεί για όσους έχουν τυχόν έρθει σε επαφή με κάποιο τυχόν επιβεβαιωμένο κρούσμα κλπ., κάτι που μας δημιουργεί εύλογα έντονη ανασφάλεια και αβεβαιότητα προκειμένου να σχεδιάσουμε και να προγραμματίσουμε, χρονικά και οικονομικά, τη μετάβαση και διαμονή μας στην πόλη της Κομοτηνής και τη συμμετοχή μας στους αγώνες.
Οι ανωτέρω σκέψεις και προβληματισμοί μας οδήγησαν στην ως άνω απόφασή μας, την οποία γνωστοποιούμε δια της παρούσης στην Οργανωτική Επιτροπή και στις λοιπές ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Διοργάνωση.
Ευχόμαστε υγεία και ασφάλεια σε όλους, καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και όλους τους παίκτες, φίλους και συναδέλφους που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, οι αγώνες να διεξαχθούν ομαλά, χωρίς τραυματισμούς και θα ξανανταμώσουμε σύντομα.”

Share it